• Žurnāliste Gunta Līdaka dzērājšofera dēļ cieš avārijā

    Auto
    Evija Kalnbērza
    23. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Pirmajā nedēļas nogalē, kad veikalos bija aizliegts tirgot grādīgos dzērienus, pamatīgi iereibis šoferis izraisīja autoavāriju, kurā cieta Rīga TV24 raidījuma Pilna bilde vadītāja, bijusī Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes locekle.

    Šoks, galvas sasitums, kas izraisījis nepārejošas galvassāpes un paaugstināts asinsspiediens, nedēļu ilgs miera režīms un jauna kaklarota – ar to rezultējās svētdienas vakars mediju ekspertei un televīzijas žurnālistei Guntai Līdakai.

    6. decembra vakarā viņa kopā ar draugu Andreju brauca no Rīgas centra uz mājām Mārupē. Valmieras ielā viņu automašīnas aizmugurē no labās puses ietriecās cits auto. Gunta, kas sēdēja blakus šoferim, saņēma pamatīgu triecienu. Kad viņas draugs žurnālists Andrejs Hotejevs grasījā izsaukt policiju, avārijas izraisītājs izkāpa no sava spēkrata un, tikko spēdams parunāt, piedāvāja 50 eiro naudaszīmi, lai netiktu izsaukta policija.

    Taču tika izsaukta gan policija, gan  ātrā palīdzība. Pa to laiku, nespēdams vienoties, autovadītājs aizbēga no notikuma vietas. Taču nekur tālu gan netika, izraisot vēl vienu avāriju – šoreiz ietriecoties stabā.

    «Interesanti, ka šīs bija pirmās brīvdienas, kad bija aizliegts tirgot alkoholu,» spriež Gunta.

    «Taču vairāki draugi man sociālajos tīklos atsūtīja video, kur redzams – tieši tajā svētdienā manīti vairāki iereibuši vadītāji. Lai cik priekšzīmīgi tu vadītu auto, nekad nevari būt par sevi drošs. Tā šobrīd ir reāla problēma, jo policijas resursi tiek izmantoti, lai ķertu tos, kuriem jāsēž karantīnā. Iespējams, to nepietiek, lai kontrolētu ceļu satiksmi.»

    Gunta Līdaka uzreiz pēc negadījuma tika nogādāta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā. «Slimnīcā, kur man pārbaudīja, vai nav kaut kas lauzts, attieksme bija ļoti pozitīva. Jaunie mediķi strādāja ļoti laipni un operatīvi. Par laimi, slimnīcā pavadīju vien pusotras stundas. Mediķi teica, ka mans gadījums esot diezgan biežs un klasisks. Acīmredzot šādu avāriju ir daudz,» saka Gunta.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē