• Vīruss AndeleMandele dibinātājai nolaupa Jaungadu: Tas atstās arī iespaidu uz sirdi

    Sabiedrība
    Anastasija Kuzminova
    20. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mīļotie otrpus ekrāna ar šampanieti, un rasola trauks blakus – tā, uzveicot kovidu, slimnīcas palātā 2022. gadu sagaidīja Līva.
    Foto: F64
    Mīļotie otrpus ekrāna ar šampanieti, un rasola trauks blakus – tā, uzveicot kovidu, slimnīcas palātā 2022. gadu sagaidīja Līva.
    Uzņēmēja Līva Jaunozola jauno gadu sagaidīja slimnīcas palātā, ēdot rasolu un ģimeni redzot vien ar videozvana palīdzību.

    «Saslimu jau ap Ziemassvētkiem. Kovids iedeva man pa plaušām – bija pārāk zems skābekļa līmenis, tādēļ nebija divu domu, ka ir jādodas uz slimnīcu,» PDz atklāj kustības AndeleMandele dibinātāja.

    Tuberkulozes un plaušu slimību centrā viņa pavadīja vairāk nekā nedēļu. «Pirms tam gulēju un ārstējos mājās, bet skābekļa daudzums asinīs bija par zemu, un vajadzēja elpināšanas aparātu. Ārsti saka, ka ir 50% plaušu bojājumu un vēl pusgadu kaite dos par sevi zināt, atstās arī iespaidu uz sirdi,» teic Jaunozola.

    To, ka viņu skāra kovids, Līva uzzināja ne ar pirmo piegājienu.

    «Pirms Ziemassvētkiem, dodoties pie vecvecākiem, uztaisījām eksprestestus. Tie rādīja negatīvu rezultātu. Testu arī taisīju, dodoties ciemos pie tēta, un atkal tests bija negatīvs,» atminas Līva. Tikai tad, kad sāka kristies skābekļa daudzums asinīs, viņa sapratusi, ka nav labi.

    «Diemžēl tā sanāca, ka aplipināju arī radus. Paldies Dievam, ka ģimenei tagad viss ir labi – visi ir izslimojuši vieglā formā,» stāsta Jaunozola.

    Arī 2020. gada nogalē viņa bija nonākusi slimnīcā – tad viņai ārsti aizlāpīja sirdī caurumu. «Toreiz rehabilitācija bija vieglāka, toties tagad pēc kovida man nevajag domāt, ko likt galdā, kā bērnu palaist uz skolu. Neviens mani nerausta un tikai pienes vakariņas,» priecājas viņa.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē