• FOTO: Līva Jaunozola saimnieko Ziemupes muižā — gatava pārdot par 690 000 eiro

    Māja
    Anastasija Kuzminova
    8. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA, F64
    Kustības AndeleMandele dibinātāja kopā ar dzīvesbiedru iegādājusies renovēto Ziemupes muižu Pāvilostas novadā, kur šovasar saimnieko un uzņem viesus.

    «Pērn maijā kopā ar dzīvesbiedru iegādājamies šo bankai piederošo muižu. Ēka ar visu inventāru jau bija gatava saimnieciskai darbībai. Tā kā mums ir straujš dzīvesveids, tad tas, ka muiža bija pilnībā pabeigta – līdz pat iekārtotiem viesnīcas numuriņiem –, mūs uzrunāja. Turklāt netālu no šīs vietas atrodas Artūra viesnīca Das Crocodill,» PDz atklāj Līva Jaunozola, kas izveidojusi lietoto apģērbu tirdziņu AndeleMandele un nodibinājusi portālu, kur iespējams pirkt un pārdot dažādas modes un dizaina pērles.

    Brīvdienu māju Das Crocodill Pāvilostā viņas dzīves draugs Artūrs Šveds izveidoja jau pirms vairākiem gadiem, un tā jau kļuvusi par populāru tūristu apmešanās vietu.

    «Viss, ko mēs izdarījām, – uzfrišinājām Ziemupes muižā interjeru un sākām klientu piesaistīšanu. Mēģinām pamazām muižu iekustināt,» teic Līva un piebilst, ka rezervācija tiek veikta mēnesi uz priekšu. Šo atpūtas vietu jau iecienījuši gan kurzemnieki, gan lietuvieši.

    «Šogad šeit aicinām ar lielu pārliecību un lepnumu, jo muižā beidzot ir restorāns, par kuru klienti ir sajūsmā,» lepojas Līva, kas pielikusi savu roku 1360 kvadrātmetru lielās muižas interjera veidošanā.

    «Tur ir klasisks stils, kuru mēģināju padarīt mazliet košāku, pievienojot dažas interjera odziņas.» Pati ēka un tās sākotnējais interjers nebija gluži Līvas gaumē, viņa saka – pārāk kruzuļains. Jaunozolai tuvāks askētisms un asprātīgas detaļas.

    Cenu, par kādu iegādājušies muižu, Jaunozola neatklāj. Taču pērn tā bija tirdzniecībā par 500 000 eiro. Patlaban Ziemupes muiža nekustamā īpašumu tirdzniecības portālos iegādei tiek piedāvāta par 690 000 eiro. «Ja kāds gribētu to nopirkt, par šo summu esam gatavi no muižas šķirties. Bet tā jau mums pašiem te patīk,» piebilst Līva.

    Viņa ir aktīvi darbojusies nekustamo īpašumu jomā, bet Līvas lielā kaislība ir interjera un atmosfēras veidošana. Idejas viņa smeļas ceļojumos, noder arī pērn gūtās zināšanas pie interjera dizaineres Ilonas Bogdanes Rīgas Starptautiskajā dizaina centrā. «Tās man deva pamatu ilgtspējīga interjera izveides stratēģijai, lai nepaslīd kāja uz aktuālām lietām, kas pēc gada jau būs vecmodīgas,» atzīst Līva. Interesantu interjera objektu meklēšana un iekļaušana interjerā ir viņas aizraušanās, un tas redzams arī Līvas kafejnīcā Rasols Rīgas centrā, kur ieviests viņas sirdij tuvais eklektikas stils.

    «Dažas meitenes ir trakas kurpju vai kleitu dēļ, bet es nevaru paiet garām nevienam vintāžas tirdziņam ārzemēs. Tur vienmēr nopērku kādu rāmīti vai svečturi. Pasūtu arī interjera lietas no ārzemēm. Dāņu mēbeles no pagājušā gadsimta 50. un 60. gadiem varu pirkt bez mitas, jo tās vienmēr noder kādā no mūsu objektiem,» saka viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē