• Transpersona Madara Marta pēc šova vairs nevar atrast darbu

    Operācija. Jauna dzīve
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    19. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Transpersona, kas veica daļēju dzimuma maiņu ekstrēmo pārvērtību šovā Operācija: Jauna dzīve, jau labu laiku nevar atrast darbu. «Neviens vairs pat neatbild uz izsūtītajiem pieteikumiem,» pukojas Madara.

    Triju bērnu tēvs, kurš pēc ekstrēmām pārvērtībām tika atzīts par sievieti un šovā piedzīvoja vairākas plastiskās operācijas, iegūstot žilbinošu smaidu, darba tirgū pandēmijas laikā nekotējas. «Piesakoties dažādās darbavietās, ir ļoti spēcīgi redzams, ka mūsdienās transpersonām kā es darbu Latvijā atrast nav iespējams,» pauž Madara Marta.

    Sarunā ar PDz viņa atzīst: «Varbūt sakritība, ka tā notiek tieši pēc šova. Nodarbojos ar mājaslapu programmēšanu. It kā jau stāsta, ka programmētāji šobrīd ir topa profesija, bet mūsu ir pilns, diezgan liela konkurence. Ar tām zināšanām, kuras man ir, brīvu darbavietu nav pārāk daudz. Es protu uzprogrammēt tik daudz, lai mājaslapa strādātu, bet tagad lielākā daļa klientu prasa augstāku līmeni, proti, lai mājaslapa būtu ļoti smuka, ar dažādām fīčām. Diemžēl šobrīd man īsti nav laika papildus apgūt jaunas un specifiskas zināšanas,» atzīst Madara Marta.

    Viņa atradusi piecas vakances, kurās varētu būt noderīga, bet atbildi no šīm darbavietām tā arī neesot saņēmusi: «Vēl jau ceru atrast, citādi nāksies iebraukt parādos. Bija arī daži profesionāļu mednieki no citām valstīm, bet pagaidām klusums arī no viņiem.»

    Madara Marta atzīst, ka gluži bezdarbniece gan neesot. Joprojām strādā firmā, kas viņu nolīgusi pērn vēl kā vīrieti. «Man it kā ir pastāvīgs darbs, iedots viens projekts, kuru apkalpoju.

    Citus klientus man vairs nedod, bet tas, kurš ir, ne pārāk mani noslogo.

    Arī dīkstāvē tagad nevaru aiziet. Pagājušajā mēnesī sanāca strādāt mazliet vairāk par 40 stundām. Ar tādu strādāšanu alga nekāda lielā nesanāk. Tāpēc meklēju vai nu papildu darbu, vai ko citu. No kaut kā taču ir jāpārtiek,» spriež Madara Marta. Sarunā ar PDz vienu mītu par sievieti pārtapušais triju bērnu tēvs gan kliedē – neesot tā, ka vīrieši darba tirgū ir izdevīgākā pozīcijā. «Lai kā arī iet ar darba meklēšanu, tomēr kā sievietei man pagaidām maksā tāpat kā laikā, kad oficiāli biju vīrietis. Atalgojumu vēl nav samazinājuši,» nosmej viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē