• Mārtiņa Ķibilda dēls Brunis: Ceru, ka kādu dienu spēšu sasniegt tikpat daudz, cik izdarīja viņš

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Gita Vīksne
    Evija Kalnbērza
    8. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš ar bērniem. No kreisās: dēls Brunis, Mārtiņš ar Jasmīnu un Gustavs ar Paulu.
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva, Instagram un Facebook
    Mārtiņš ar bērniem. No kreisās: dēls Brunis, Mārtiņš ar Jasmīnu un Gustavs ar Paulu.
    «Baznīca ir liela, vietas pietiks visiem,» aicinot šodien pulksten 11 Torņkalna baznīcā atvadīties no Mārtiņa Ķibilda, saka viņa vecākais dēls Gustavs. Mārtiņa mūžs aprāvās pēkšņi 46 gadu vecumā.

    Gribēja atpūsties no lielā skrējiena

    Mārtiņš Ķibilds allaž bija darbīgs, šķietami nenogurdināms. Viņa dzīve pēdējā laikā bija jaunu sākumu piepildīta, emocionāli un arī fiziski ļoti piesātināta. Pērnā gada nogalē Mārtiņš atzinās: «Bagātākais gads, kāds man jebkad bijis.» Jūlijā piedzima Mārtiņa jaunākā atvase – meitiņa Jasmīna, beidzot māsa trim viņa dēliem – Gustavam, Brunim un Paulam. Ģimene iekārtojās jaunā mājā, un papildus pārmaiņām privātajā dzīvē Ķibilds Latvijas Televīzijā sāka veidot dokumentālo raidījumu ciklu Atslēgas, kas bija kā veltījums Latvijas valsts simtgadei. «Nekad nebiju maucis tik garu un intensīvu maratonu. 50 nedēļās 50 stāstu – izlaistu caur prātu, sirdi, visām iekšām un locekļiem. Burtiski. Visu gadu – uz neiespējamā robežas,» neslēpa Ķibilds. Šajā laikā viņa lielākais atbalsts bija ģimene, īpaši sieva Ilze Grase-Ķibilde.

    Mārtiņš Ķibilds ar bērniem Gustavu, Paulu un Jasmīnu šovasar Bruņa vidusskolas izlaidumā.
    Mārtiņš Ķibilds ar bērniem Gustavu, Paulu un Jasmīnu šovasar Bruņa vidusskolas izlaidumā.
    Vēlme paveikt vairāk un labāk atstājusi pēdas Mārtiņa veselībā. Arī šogad viņš skrējis pa vairākiem darbiem – sparīgi veidoja jauno raidījuma Adreses sezonu un kļuva par vienu no LTV jaunā raidījuma Kultūrdeva vadītājiem. Lai nedaudz atvilktu elpu, oktobra beigās Mārtiņš ar sievu devās ceļojumā uz Nīderlandi, kur studē Mārtiņa dēls Brunis. Šis brauciens žurnālistam izrādījās liktenīgs. No Nīderlandes viņa divu jaunāko atvašu mamma Ilze, ar kuru Mārtiņš šajā vasarā svinēja kāzu septīto jubileju, atgriezās viena. Pagājušās nedēļas nogalē Ilze PDz apstiprināja – Mārtiņa nāve bija pēkšņa. Tur – brīvdienu ceļojumā  – viņa sirds apstājās.  «Paldies par līdzjūtību! Šobrīd man tiešām nav spēka ko teikt,» sacīja viņa. Nākamajā dienā pēc Mārtiņa nāves viņa sociālajos tīklos publicēja vienu no pēdējiem ģimenes foto, kurā žurnālists ir kopā ar saviem mīļajiem – Ilzi un jaunākajiem bērniem – dēlu Paulu un meitu Jasmīnu.

    «Dārgie draugi, man ļoti palīdz katrs jūsu vārds un līdzjūtības novēlējums. Šajā reizē nav daudz ko teikt, tikai to, ka jāpieņem situācija un jāatceras viss labākais. Katra jūsu pozitīvā doma palīdz tikt šim ārprātam pāri, un zinu, ka vēlāk tas noderēs, lai turpinātu dzīvot,» atklāta bija Ilze, pieņemot vairāk nekā simts līdzjūtības apliecinājumu no draugiem un paziņām.  

    Mārtiņa dēls Brunis Ķibilds žurnālam Privātā Dzīve saka: «Mārtiņš vienmēr man ir veltījis daudz uzmanības un palīdzējis grūtos un izšķirīgos dzīves brīžos. Mums bija kopēja interese par vēsturi, cilvēkiem un sabiedrību, un viņš bieži mani iesaistīja savā darbā. Pirms gada ap šo laiku filmējām raidījumu Atslēgas Londonas ielās. Divas dienas pirms Mārtiņš nomira, bijām kopā Kuldīgā pētīt jaunu objektu raidījumam Adreses, kurš tagad diemžēl netiks realizēts. Viņš man ir atstājis daudz zināšanu, un es tikai ceru, ka kādu dienu spēšu sasniegt tikpat daudz, cik izdarīja viņš.»

    Līdzjūtība ģimenei. 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē