• Modes kliedziens – ledus spa. To dara visi!

    Peldēšana ziemā
    Anastasija Kuzminova
    4. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook, Instagram
    Pieņemoties salam, veselīga dzīvesveida fani un ekstrēmu izjūtu cienītāji ņem rokās cirvi un dodas baudīt ziemas peldes āliņģī.

    Ziemā peldos biežāk nekā vasarā

    Grupas Borowa MC solists Aigars Runčis par roni kļuvis pirms vairāk nekā gada, kad kolēģi kādā pēcpusdienā pierunājuši viņu izmēģināt ziemas peldi. Aigars sapratis – šī štelle viņam patīk!

    «Ziemā peldos biežāk nekā vasarā – vismaz reizi nedēļā. Kad kļūst silti, man vairs nav interesanti. Neticēsiet, bet, kad ārā ir liels sals, iekāpt ūdenī ir vieglāk, jo tur ir siltāk nekā ārā. Nedēļas nogalē, kad bija mīnus padsmit grādu, bija super! Nepatīkamāk ir rudenī, kad pūš liels vējš,» pieredzē dalās Aigars. Savam hobijam viņš sagādājis speciālu peldēšanas ekipējumu – cimdus un čībiņas.

    «Pie krasas temperatūras maiņas ķermenis pamostas, un tā ir riktīgi forša sajūta,» stāsta mūziķis. Viņa vaļasprieks iedvesmojis arī sievu, vairākus draugus un kolēģus, tādēļ gan 18. novembris, gan Vecgada vakars atzīmēts ar peldi.

    «Sieva sevi uzskata par salīgu, taču arī viņai patīk aukstās peldes. Mūsu ģimenei tā ir kā meditācija. Aizbraucam no rīta un iegremdējamies ūdenī. Varam pabūt ar sevi – lēni elpot, vērot apkārtni, sakopot domas un pameditēt. Tas tiešām ir kā ledus spa,» atzīst viņš. Aigars stāsta – ne vienmēr uz peldi jādodas ar cirvi, jo ziemas peldētāju kopiena virtuālajā vidē apmainās ar ziņām, kur āliņģi jau ir izcirsti. Runčis iecienījis Baltezeru, un tur peldēšanas vietas esot teju pa laikiem rezervētas.

    «Protams, no malas dīvaini izskatās, ka cilvēks sporta biksēs ar lauzni dodas dabā,» pasmejas mūziķis.  

    Tāda enerģija, ka var kalnus gāzt!

    Dana Reizniece-Ozola 7. janvārī nolika Saeimas deputātes mandātu, lai stātos Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) rīkotājdirektores un valdes priekšsēdētāja vietnieces amatā. «No sākuma ar visiem iepazinos, sapratu prioritātes. Pirmās dienas paiet nemanot. Pat ja ir grūti, kārtējo reizi pārliecinos – ja darbs patīk, nemaz nenogurstu,» PDz atklāj viņa.

    Dana priecājas, ka jauno pienākumu dēļ nav jābūt prom no Latvijas, jo šeit viņas mundrumu vairo kāds veselīgs paradums. «Jau vairāk nekā divus gadus dienu sāku ar peldi piemājas dīķī. Ledus auksta pelde dod tādu spriganumu un enerģiju, ka teju vai kalnus var stumt,» atzīst bijusī politiķe. Viņa novērojusi – ziemā iegremdēties dīķī ir vieglāk nekā nomazgāties kontrastdušā. «Prieks ir jau tad, kad saņemies, ej un jūties kā varonis. Vēl man patīk noberzēties ar raupju dvieli pirms vai pēc peldes. Nopeldos, un diena var sākties.»

    «Šogad ziema mūs lutina. Īpaši forši peldēties ir tad, kad ir ledus un stindzinošs aukstums. Tāpēc aizvadītā nedēļa mums bija īsti svētki. Pērn roņiem gan bija garlaicīgi, jo ūdenstilpes pat neaizsala. Ledus laušana ir mazliet apgrūtinoša, bet arī tajā ir savs prieks,» piebilst Dana. Ledus ciršanā viņai palīdz dēls Herberts, un tas Danai ir divtik patīkami. Savus bērnus gan pie peldēm aukstā ūdenī viņa radina rudenī.

      

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē