• Leiškalni tagad audzina meitas suni – znotam alerģija

    Daba un dzīvnieki
    Anastasija Kuzminova
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    31. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FACEBOOK, NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Starptautisko attiecību speciāliste un modes pazinēja dalījusies savā bēdā – viņa ļoti gribētu kļūt par četrkājaina mīluļa saimnieci, taču alerģijas dēļ tam nav lemts realizēties.

    «Varētu domāt, ka svētkos visvairāk gribam saņemt dārglietas no Cartier, bet patiesībā mēs visvairāk vēlamies suni,» nesen atzinās Guna. Bijušā politiķa Kārļa Leiškalna vecākās meitas vēlmju sarakstā suns vienmēr ieņēmis patiešām nozīmīgu vietu.

    «Pēc tam kad atbrīvos Navaļniju, par nākamo Vācijas kancleri kļūs Annalēna Bērboka, 2024. gadā Tramps piedzīvos sāpīgu sakāvi un būs progress klimata jomā, visvairāk vēlēšos, lai maniem ģimenes locekļiem pāriet alerģija,» atzinās viņa.

    Sarunā ar PDz Guna skaidroja – viņas vīram Janno ir tik stipra alerģija pret dzīvnieku spalvām, ka tā līdzinoties astmai.

    Tad atklājies, ka arī Gunas vecākajai meitai Sofijai ir alerģija, un viņas izredzes kļūt par suņa saimnieci kļuvušas pavisam niecīgas.

    Leiškalne-Rokk tomēr izdomājusi plānu, kā tikt pie suņa mīlestības.

    «Manas meitas ir iemīlējušās korgijos. Pastaigājoties parkā, apjūsmoja katru satikto šīs sugas pārstāvi. Arī jaunākās meitas Paulas mīļākie dzīvnieki ir suņi. Redzot, cik ļoti viņas sapņo par Velsas korgiju pembroku, nolēmu tomēr iegādāties šīs šķirnes suni, lai nodotu to vecāku gādībā, tad mēs ar meitām varētu samīļot sunīti, apciemojot vecākus,» PDz atklāj Guna.

    Kārlis Leiškalns slavē nu jau par visas ģimenes mīluli kļuvušo korgiju, kas pie viņa Jūrmalā dzīvo gandrīz gadu. «Piedzima viņa 4. aprīlī, mēs dabūjām Aināros, 13. maijā. Īstenībā sākumā galīgi negribējām suni, jo mūsu vecie mīluļi bija aizgājuši pie tēviem, un mums ir ļoti labā atmiņā. Ko darīt, mazbērni ļoti vēlējās, nācās izpalīdzēt,» teic Kārlis.

    Viņš atzīstas, ka suņu meitenei dots vārds Žaklīna, bet mīļi saucot par Džekiju.

    «Pirms tam mums par godu ASV prezidentiem bija suņi Niksons un Reigans. Tagad mājās ir dāma, skaidrs, ka saistībā ar ASV prezidentu radu rakstiem, godinot Žaklīnu Kenediju, nosaucām par Žaklīnu,» smej Kārlis. Viņš uzver, ka kucīte ir inteliģenta un paklausīga – nekož ne saimniekiem, ne viesiem, taču vienlaikus ir gana aktīva.

    «Man nodarbošanās ir gan agri no rīta, gan vakarā. Katru dienu vismaz divas reizes ar Džekiju dodos pastaigā un izloku savus vecos kaulus. Nevis es viņu vedu pastaigā, bet Žaklīna – mani. Kur viņa ar degunu rāda, turp mēs arī ejam. Vietas mums ir daudz, krietnus gabalus mērojam,» tā bijušais Saeimas deputāts. Kārlis teic, ka lielu robu viņa ģimenes budžetā Džekija neiecērt.

    «Viņai dienā pietiek ar divām glāzēm suņu barības. Diezgan izdevīga, un ar savu mīļumu un inteliģenci Žaklīna to noteikti nopelna.»

    Pieņemot suņu meiteni, bijusi doma, ka Guna ar meitām itin bieži atbrauks paspēlēties un papriecāties par suni, taču pandēmijas dēļ nu jau diezgan ilgu laiku bērnu un suņu meitenes tikšanās nav notikusi. Taču vecāki Gunai regulāri sūtot bildes un video, kā aug un attīstās Žaklīna. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē