• Kā koronavīruss ietekmējis Latvijas slavenību brīvdienu plānus?

    Slavenības
    Gita Vīksne
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    11. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, Facebook
    Daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis koronavīrusa dēļ atlikuši savus ceļojumus uz valstīm, kurās tas plosās. Bet ir arī tādi, kas brauca un brauks, neņemot vērā neko.

    Atis Zviedris brauks uz Itāliju tik un tā

    «Mums ar sievu aprīļa sākumā ir ieplānots braukt uz Milānu, un mēs to noteikti neatcelsim,» PDz atzīst mūziķis Atis Zviedris. Viņš piebilst: «Biļetes nopirkām jau pērn septembrī. Protams, esam informēti par to, ka šobrīd daudz kas šajā vietā ir aizvērts ciet. Ja Milānā viss būs slēgts arī aprīlī, brauksim pie draugiem, kas dzīvo Itālijas vidienē. Atpūtīsimies pie jūras, baudot ūdens priekus, kādu garšīgu vīnu un viens otra kompāniju.»

    Elizabete Rimšēviča stāsta, ka vīruss ir pārvērtēts

    «Es šajā brīdī esmu apmaiņas skolēns uz 10 mēnešiem Veneto reģionā, kurš ir otrais inficētākais reģions,» pagājušajā nedēļā Instagram ierakstīja bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča meita Elizabete Rimšēviča. «Gribot negribot esmu šeit šajā periodā. Teikšu godīgi, itāļi ir ļoti organizēti šajā situācijā, veicot daudz dažādu pārbaužu gan lidostās, gan ārpus tām. Palasot ieteikumus internetā un neuzturoties pārlieku daudz publiskās telpās ar citiem, visam vajadzētu būt kārtībā. Šis vīruss ir pārvērtēts,» sprieda Elizabete.

    Valters Osis atklāj, ka cilvēki no viņa izvairās

    «Es tik tikko atbraucu no Itālijas, tieši Lombardijas reģiona,» pavēstīja LTV1 raidījuma Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli pavadošās grupas mūziķis Valters Osis. Viņš kopā ar sievu Zani baudīja slēpošanas priekus Itālijā, sniega parkā Mottolino Fun Mountain. «Jūtos labi, bet cilvēki no manis izvairās. Sievu šodien aizsūtīja mājās no darba, jo visiem no viņas bail. Bet ceļojums bija super,» tā Valters.

    Marta Selecka atceļ ceļojumu bērnu dēļ

    LTV raidījuma Literatūre vadītāja Marta Selecka PDz atklāj, ka slēpošanas braucienu uz Itāliju kopā ar draugu kompāniju ieplānojusi jau sen, bet nu to atceļ. «Darām to vairāk savu bērnu, ne vīrusa dēļ. No skolas un bērnudārza saņēmām informāciju – ja pēc skolēnu brīvlaika kāds atgriežas no konkrētiem Itālijas reģioniem, tad bērniem jāiziet divas nedēļas ilga karantīna. Nevēlamies, lai ceļojums tik ļoti ietekmētu bērnu dzīvi. Zaudēsim biļetes, kuras nopirkām par samērā zemu cenu. Tāpat zaudēsim daļēji apmaksāto viesnīcu,» tā Marta.


    Solvita Āboltiņa cer, ka nesāksies histērija

    • Norūpējušies par cilvēku reakciju

    Āboltiņa noliedz, ka Itālijas varas iestādes saistībā ar vīrusu kaut ko neprognozēja, nokavēja vai neizdarīja. «Itāļi ir lasītāju tauta. Kad parādījās vēstis par koronavīrusu Covid-19, par to bija visu laikrakstu pirmajās lappusēs, ar tām sākās arī TV ziņas. Tās aizēnoja pat ziņas par Itālijā megapopulāro Sanremo mūzikas festivālu, kurš ilgst nedēļu,» atceras Āboltiņa. Arī šobrīd Itālijā ik stundu atjauninās informācija, kas saistīta ar jauniem saslimšanas gadījumiem.

    «Itālija ir ļoti norūpējusies, kāda ir cilvēku reakcija. Šajā situācijā es atļaušos citēt Itālijas eirokomisāru Paolo Džentiloni, kurš tviterī ierakstīja, ka par koronavīrusu trakāka ir vien histērija par to. Es neaicinu pret to izturēties vieglprātīgi. Tā ir pietiekami liela pasaules mēroga katastrofa, kura uzkritusi cilvēcei un kurai ārsti meklē risinājumu. Bet aicinu to nepārvērst histērijā un nemeklēt tagad vainīgo valsti.

    Mūsu modernajā pasaulē satikties ar vīrusa nēsātāju var jebkurā pasaules vietā, jebkurā publiskā pasākumā, uz ielas, veikalā vai jubilejā. Galvenais ir – ievērot to, uz ko aicina mediķi – mazgāt rokas, pašam izvērtēt savu veselības stāvokli. Galvenā problēma pagaidām ir tāda, ka pret šo vīrusu nav vakcīnas, un inkubācijas periods ir ilgs – vismaz divas nedēļas,» uzsver vēstniece.

    • Aicina pārdomāt ceļojumu plānus

    «Dodoties skolēnu brīvdienās martā, piemēram, slēpot, būtu prātīgi pirms tam paskatīties, vai šo vietu nav skāris vīruss. Informācijas tomēr ir pietiekami daudz, lai pirms došanās izpētītu, ka kūrorts, uz kuru plānojat braukt, iespējams, jau ir slēgts. Fakts, ka patlaban mēs neiesakām doties tūrismā braucienā uz Milānu, jo Milānas Doms un daudz populāru šīs pilsētas vietu vienkārši ir ciet,» skaidro Solvita.

    Vēstniece atzīst, ka bez politiskām lietām, ar kurām nodarbojas vēstniecība, koronavīruss ir aktualitāte numur viens. «Visi darbinieki esam iesaistīti, lai atbildētu uz cilvēku zvaniem, jautājumiem e-pastā un sociālajos tīklos. Sekojam līdzi visam, lai interesentiem sniegtu aktuālāko informāciju, kas mainās teju ik stundu. Esam tiešā saziņā ar atbildīgajām Latvijas iestādēm.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē