• Jaunais teātris Mystero nostrādā vien trīs vakarus

    Teātris
    Evija Kalnbērza
    23. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Vladislavs Proškins (F64)
    Ārkārtējās situācijas priekšvakarā ar varenu ballīti tika atklāts pirmais iluzionisma muzejs un teātris Mystero. Diemžēl jau 9. novembrī teātris savas durvis slēdza.

    Jāatceļ visi plānotie šovi

    Iluzionisma muzejs un teātris bija burvju mākslinieku ģimenes Daces, Enriko un Dantes Pecolli ilgi lolots sapnis. Ar grandiozu šovu 6. novembrī Pecolli ģimene prezentēja savu muzeju un teātri Mystero apmeklētājiem. Teātris atrodas telpās, kur savulaik darbojās kinoteātris Liesma. Pirmajā stāvā atvērta zāle, kas paredzēta iluzionistu šoviem un teātriem, otrajā – zīlēšanas un maģijas telpa jeb mistēriju istaba Tici netici, neliela kinozālīte un Enriko Pecolli 52 burvju mākslinieku komplektu kolekcija, ko viņš iegādājies izsolēs dažādās pasaules valstīs.

    Savu teātri un muzeju ģimene sāka veidot pavasarī – pandēmijas dēļ viņi bija zaudējuši lielu naudu un bija spiesti atgriezties no ASV. Bet tagad, kad jaunais teātris gatavs, plānotie šovi un pasākumi jāatceļ. Mystero saimniece Dace Pecolli gan nenokar degunu.

    Kas mūs nenogalina, dara mūs stiprākus, un šis laiks mums māca pieņemt lietas tādas, kādas tās ir.

    Galvenais – paļauties un nebaidīties,» teic viņa. Šajā krīzes laikā viņa sastapusies ar daudziem izpalīdzīgiem cilvēkiem. «Krāsas, flīzes un citus celtniecības materiālus man sarūpēja un palīdzēja veikt remontdarbus dažādi cilvēki. Visus sešsimt palīgus trijos vakaros aicināju uz atklāšanu – stundu garu šovu un pārsteigumiem pilnu vakaru.»

    Rīkos ekskursijas pa kapiem

    Dace atklāj – lai gan ārkārtējās situācijas dēļ izklaides pasākumu rīkošana mūsu valstī ir aizliegta, viņai ir plāns B. «Turpinās darboties burvju triku priekšmetu veikaliņš un muzejs – tie, par laimi, nav jāslēdz. Vēl man ir ideja rīkot teatralizētas ekskursijas pa senākajiem kapiem Rīgā. Piemēram, par Torņakalna kapiem ir tik daudz stāstu un leģendu,» norāda Dace.

    Ideja par kapu ekskursijām viņai radusies, kad nomāktības brīžos viņa gājusi uz kapiem, kas atrodas iepretim viņas teātrim Mystero, grābt lapas un tur iepazinās ar kapu pārvaldnieku Valdi Gavaru. «Pēc ekskursijas es varētu sarīkot kādu šovu ar spiritisma rituāliem teātra pagalmā,» savu radošo izeju no pandēmijas izraisītās krīzes situācijas klāsta Dace Pecolli.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē