• Žagars: Būdams direktors, es padomāju, vai drīkstu Vitu nobučot uz vaiga…

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    «Ir ārkārtīgi svarīgi nenojaukt to spriedzi, kas mākslas pasaulē tomēr ir vajadzīga. Mākslas pasaule nav aseksuāla. Un žurnālistikai, pētot šīs lietas, ir jābūt ekstra atbildīgai un jāstrādā ārkārtīgi profesionāli. Jo pretējā gadījumā tas ir kā kūlas ugunsgrēks, kas ļoti ātri izplatās, un tajā var sadegt kāds cilvēks, kas īstenībā nav to pelnījis,» komentējot «tikumu revolūciju» kultūrvidē, TV24 raidījumā «Nedēļa. Post scriptum» saka Dailes teātra direktors Juris Žagars.

    «Man ir liela pieredze kā aktierim un daudzas partneres, pieņemsim, Vita Vārpiņa, ar kuru izrādēs esam ļoti daudz spēlējuši mīlētājus. Un, protams, kopš tā laika, kad es biju aktieris, mums ir koleģiālas attiecības – es varu viņu apkampt, varu nobučot tāpēc, ka tā ir Vita, un mēs uz skatuves to esam darījuši un viens otru mīlējuši. Protams, uz skatuves, un mums nekad nav bijis nekā cita. Bet tagad esmu direktors, un, kad Vita nāk teātrī pretī pa gaiteni, es tā kā vienu sekundi padomāju, vai drīkstu Vitu nobučot uz vaiga…

    Tā ir tā pati Vita, tas ir tas pats Žagars, bet es esmu citā pozīcijā. Un, man liekas, ka tā ir tā revolūcija, kas cilvēkiem, kuri nostājas kādā augstākā pozīcijā, ir jāsaprot,» atzīst Žagars un min vēl kādu savu pieredzes stāstu, filmējoties ārzemēs.

    «Man pašam bija pārsteigums pirms trim gadiem. Spānijā filmējos amerikāņu Netflix seriālā, un pēkšņi mūs, visus aktierus, sasauc kopā un saka, ka būs brīfings pusotras, varbūt pat divu sundu garumā par uzvedību filmēšanas laukumā… Mēs visi esam pieredzējuši aktieri, tur nav neviena bērna, neviena mazgadīgā. Un tā vēl pie tam ir action movie, tur vispār viss ir diezgan vienkārši. Un mums tiešām pusotru stundu kā tādiem maziem bērniem stāstīja, kā ir jāuzvedas filmēšanas laukumā.

    Ka tu nedrīksti savu partneri aicināt uz vakariņām, bet drīksti aicināt uz pusdienām.

    Bet, ja aicini uz pusdienām, tad ieteicams ir paņemt vēl kādu līdzi, lai jūs nebūtu divatā. Tu nedrīksti savu partneri saukt par honey jeb saldumiņu. Tu drīksti teikt sunny, saulīt, bet nedrīksti teikt – puķīt. Bet drīksti teikt – tu esi mana roze. Ārkārtīgi detalizēti. Tu drīksti teikt sievietei – tev šodien ir skaista frizūra, bet nedrīksti teikt – tev ir skaisti svārki. Man tā, ka niezēja mēle pajautāt, vai es drīkstu teikt vīrietim – tev šodien ir bikses skaistas…

    Bet es arī saprotu, jo viņi jau bija izgājuši cauri visam tam MeToo ārprātam, viņi jau zināja visus riskus, un tāpēc šādu it kā elementāru lietu, ko visi saprot, viņiem vajadzēja vēlreiz izstāstīt.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē