• FOTO: Ieskaties filmas Emīlija. Latvijas preses karaliene tapšanas aizkulisēs

    Kino un TV
    Inese Mizovska
    3. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM (ANDREJS STROKINS, LAURIS AIZUPIETIS)
    Pagājušajā nedēļā uz ekrāniem parādījās viena no pēdējā laika krāšņākajām un vērienīgākajām filmām – Latvijas preses karalienes Emīlijas Benjamiņas stāsts. Ar filmas producentu Gintu Grūbi ielūkojāmies tā tapšanas aizkulisēs.

    Pamatīgs darbs – pamatīga komanda

    Seriāla Emīlija. Latvijas preses karaliene komanda Benjamiņu namā.

    «Pandēmijas dēļ filmēšanas darbs noritēja maskās. Interesanti, ka filmas konsultants literatūrzinātnieks Andrejs Grāpis ieteica visiem vēl pirms filmēšanas sākuma izlasīt Viļa Lāča romānu Cilvēki maskās, kur rakstnieks aprakstījis 30. gadu Rīgu,» atceras seriāla producents Gints Grūbe. Darbs filmēšanas laukumā ilga 50 dienas, tās veidošanā iesaistījās 193 kino profesionāļi, aktieri un tehniskais personāls. Kopumā filma tapusi gada laikā.

    «Tas ir stāsts par periodu no 1924. gada, kad tika izveidots slavenais žurnāls Atpūta, līdz 1941. gadam, kad Emīlija tika deportēta uz Krieviju,» atklāj Gints. Latvijas preses karalienes Emīlijas Benjamiņas stāsts ir pārsteidzošs un spožs, bet viņas dzīvība esot izdzisusi šausmīgos apstākļos Usoļlaga vergu darba nometnē. Scenārija tapšanā izmantotas arī nekur agrāk nepublicētas Benjamiņas vedeklas Johannas atmiņas par Emīlijas apcietināšanu un deportāciju.

    «Mums bija izcila vēstures konsultante Ineta Lipše, kas pētījusi šo periodu. Bija četri scenāristi – Baņuta Rubesa, Aiva Birbele, Ivo Briedis un Tabita Rudzāte, kā arī trīs režisori – Kristīne Želve, Dāvis Sīmanis un Andis Mizišs,» stāsta producents. Pats Gints Grūbe režisējis septīto – noslēdzošo – dokumentālo sēriju. 

    Daudzsēriju filmu Emīlija. Latvijas preses karaliene no 23. septembra rādīs izklaides platformā Tet+, un katru nedēļu divas sērijas tiks demonstrētas kino.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē