• Sigulda aicina doties pastaigās pa mazāk zināmiem maršrutiem

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ginta Zīverte
    Lai mazinātu liela tūristu skaita koncentrēšanos vienuviet, Sigulda iepazīstina ar mazāk zināmiem un jauniem apskates objektiem un maršrutiem.

    Laikā, kad Covid-19 izplatība turpinās, Sigulda aizsāk sociālu akciju Satiec sevi, kuras laikā iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti būt atbildīgiem un publiskās vietās uzturēties tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams, un, lai atpūtnieki nedrūzmētos populārākajos objektos, Siguldas pašvaldība izveidojusi ieteikumus ar mazāk zināmiem maršrutiem.

    Princešu avots, Aunapieres ala, Raganu katls – vietas ar šādiem skanīgiem nosaukumiem ir tikai dažas no tām, par kurām, iespējams, daudzi ceļotāji nav pat dzirdējuši.

    #satiecsevi akcijas laikā sākotnēji izvēlēti tie objekti, kas atrodas vai nu nostāk no populārajām tūrisma takām, vai arī ir mazāk zināmi pilsētas viesiem un varbūt pat siguldiešiem.

    Ar šiem objektiem var iepazīties, apmeklējot tīmekļa vietni skaistvietas.sigulda.lv un sociālo tīklu vietnēs sekojot mirkļbirkai #satiecsevi.

    “Sigulda vienmēr būs viena no pirmajām izvēlēm, kurp cilvēki dosies, kad vēlēsies būt pie dabas. To mēs novērojām arī pagājušajās brīvdienās, kad populārākajos apskates objektos cilvēku skaits bija visai liels. Taču šajās dienās, kad svaigs gaiss ir nepieciešams visiem, tomēr jābūt ļoti uzmanīgam, atrodoties ļaužu pilnās vietās. Mēs sapratām, ka nepieciešams uzsvērt mazāk zināmos apskates objektus un vietas piedzīvojumiem dabā Siguldas novada teritorijā,” saka Siguldas Attīstības aģentūras direktore Dace Preisa.

    Aktīvā dzīvesveida piekritēji un lēnu pastaigu cienītāji, kas meklē brīvdienu pavadīšanu maršrutus, skaistvietas.sigulda.lv atradīs apkopotu informāciju par apskates vietām un maršrutiem gan ar velosipēdu, gan ar auto, gan tiem, kas gatavi brist pa neceļiem, lai ieraudzītu vienu no interesantākajiem objektiem Siguldas tuvumā, piemēram, Daudas ūdenskritumu.

    Jau tuvākajā laikā pilsētas viesus un iedzīvotājus gaida arī jauni galamērķi, par kuriem līdz šim zinājis vien retais, kā arī taps jauni maršruti, piemēroti pastaigām svaigā gaisā. 

    Šobrīd tiek piedāvāti jau četri maršruti:

    1. #satiecsevi leģendās un stāstos Siguldas dabā
    2. Pa pēdām pavasarim #satiecsevi uz velosipēda
    3. Dodies dabā, izaicini, pārvari un #satiecsevi
    4. #satiecsevi meklējot neredzēto ar auto

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē