• Viesturs Kairišs iejūtas Dailes teātrī: Man ir viltīgi un pārsteidzoši plāni

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    10. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gatis Gierts
    Darbu oficiāli uzsākusi Dailes teātra jaunā vadība. Mākslinieciskais direktors PDz atklāj – jau veicis pamatīgu izpētes darbu un kaļ nākotnes plānus.

    «Jūtos jaunajā amatā ļoti labi,» PDz atzīst režisors, kurš Dailes teātrī uzņēmies atbildību gan par māksliniecisko saturu, gan finansiālo situāciju. «Man ir daudz pozitīvu īpašību – risinu jautājumus, klausos, iedziļinos, cenšos visu saprast,» teic Kairišs. «Man patīk milzīgais Dailes teātris, pa kuru katru dienu mēģinu klejot un pētīt, kurp ved tā daudzās ejas. Visu šo laiku vēl notika tikai tāda iejušanās, jo oficiāli sākam strādāt no 2. marta. Šī sezona rit savu gaitu, un es pavisam maz ko varu koriģēt. Taču jau tagad plānojam nākamo sezonu,» stāsta Dailes teātra jaunais mākslinieciskais direktors.

    Vaicāts, vai gaidāmas pārmaiņas aktieru sastāvā, viņš saka: «Esmu atnācis strādāt ar šo ansambli, un manās interesēs ir motivēt katru aktieri atsevišķi un kolektīvu kopumā. Piekrītu, ka nepieciešama kustība visos līmeņos. Protams, ir pārejas posms un visiem ir satraukums, bet nekā tik radikāla nebūs. Patlaban skatos visas izrādes visās zālēs. Analizēju situāciju un vēroju, ko un kā dara katrs aktieris. Cenšos aptvert šī teātra miesu jeb ainavu. Aktieru ansamblī saskatu arvien vairāk dziļuma.»

    Viņš atzīst: «Apzinos, ka man šis darbs būs liels izaicinājums. Redzu, ka publika nāk uz teātri, un apziņa, ka teātris ir nepieciešamība, spēcina. Zinu, ka ne mirkli nebūs viegli, domājot par to, kā vienlaikus gan piepildīt skatītāju zāles, gan iestudēt kvalitatīvas izrādes. Jau tagad domāju arī par saistošiem nosaukumiem. Teātrim nākamajā sezonā būs 100 gadi, un man ir viltīgi un pārsteidzoši plāni, par kuriem vēl tagad skaļi nerunāšu.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē