• Rīkos bezmaksas nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām

    Bērns
    5. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Latvijas Bērnu fonds arī šovasar plāno rīkot nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām, kuras ģimenēm, kā ierasts, būs bez dalības maksas.

    Pagājušajā vasarā, pateicoties ziedojumiem, notika 23 šādas nometnes visos Latvijas reģionos. Tajās piedalījās vairāk nekā 600 bērni ar īpašām vajadzībām, arī bērni ar kustību traucējumiem ratiņkrēslos, bērni no audžuģimenēm, vardarbībā cietušie bērni un bērni no maznodrošinātām ģimenēm. Latvijas Bērnu fonda nometņu rīkošanas pieredze ir jau 27 gadi. «Šajā laikā esam pārliecinājušies, ka tieši nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām ir iespēja justies tādiem pašiem kā visi pārējie. Viņus beidzot ievēro ar to, ko viņi var, nevis nevar izdarīt. Īpašais bērns nometnē ir pavisam parasts, un tas ļauj viņam izdarīt kaut mazliet, bet tomēr vairāk nekā viņš ikdienā var un prot. Nometnēs bērni iegūst jaunus draugus, mācās par sevi rūpēties paši, iemācās daudz iemaņu dažādās pulciņu nodarbībās, ekskursiju un pārgājienu laikā iepazīst skaisto Latvijas dabu, daudz peldas un sauļojas. Nakts trasītes un ugunskuri, tās ir lietas, par ko viņi sapņo. Nometnēs šie sapņi kļūst par realitāti! Lielāko tiesu slimajiem bērniem, bērniem ratiņkrēslos ik diena paiet mājās, četrās sienās.»

    Šovasar, sākot ar jūliju, Latvijas Bērnu fonds vēlas noorganizēt 19 nometnes. Katrā nometnē atpūšas vismaz 25 bērni, un tās visas ir diennakts nometnes. Ik nometnē ir gan vadītājs, gan mediķis, gan audzinātāji, gan pulciņu vadītājs; specializētajās nometnēs bērniem ar kustību traucējumiem, t.sk. ratiņkrēslos, ir arī masieris un aprūpētājs katram bērnam, kuram ir grūtības pārvietoties. Nometnes šovasar tiks rīkotas, ievērojot Vadlīnijas piesardzības pasākumiem bērnu un nometņu organizētājiem.

    Ģimenes bērnus ar īpašām vajadzībām Latvijas Bērnu fonda rīkotajām nometnēm jau šobrīd var pieteikt mājas lapā www.lbf.lv, aizpildot pieteikuma anketu sadaļā Nometnes.

    Šobrīd  ir uzkrāti ziedojumi, lai noorganizētu 13 vasaras bezmaksas nometnes, tādēļ aicinām palīdzēt uzdāvināt sapni par vasaru bērniem ar īpašām vajadzībām, atbalstot vēl 6 nometņu norisi! Jau šobrīd darbojas ziedojumu tālrunis – 90006484, uz kuru piezvanot, iespējams ziedot 1,42 eiro. Tāpat ziedot iespējams internetā, Latvijas Bērnu fonda mājaslapā – www.lbf.lv vai kādā no visā Latvijā izvietotajām ziedojumu kastītēm ar Latvijas Bērnu fonda logo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē