• Pirmais ritenītis - bez pedāļiem

    Mans Mazais
    9. aprīlis, 2013
    3 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūsdienās ir vairākas iespējas, kādu pirmo ritenīti izvēlēties savam bērnam – trīsriteni, divriteni ar papildritenīšiem vai līdzsvara riteni.

    Lai arī ikvienai no šīm izvēlēm ir citas priekšrocības, tomēr arvien biežāk pēdējos gados visā pasaulē vecāki izvēlas tieši līdzsvara riteni, lai ierādītu riteņbraukšanas prasmes savam mazulim. Līdzsvara ritenis patiesībā ir mūsdienu divriteņa priekštecis - tas ir divritenis bez pedāļiem, ķēdes un, protams, papildritenīšiem, un bērns uz priekšu kustas, atsperoties ar kājiņām pret zemi.

    Galvenā atšķirība slēpjas nevis konstrukcijā, bet apmācības metodē – ar līdzsvara riteni bērns vispirms apgūst koordināciju un līdzsvaru un tikai tad, pārejot uz mums ierasto divriteni, – pedāļu mīšanas tehniku. Tā bērns sākumā velobraukšanai izmanto dabisku, gluži instinktīvu prasmi – balansēšanu.

    Viņš nesadala savu uzmanību, cenšoties izprast arī pedāļu mīšanas tehniku, kas nav dabiska, bet gan iemācīta prasme. Parasti šos riteņus piedāvā maziem bērniem kā pirmo divriteni vai lielākiem bērniem, kam grūti atteikties no papildritenīšiem.

    3 komentāri

    naarinja2002
    Manam lielajam puikam bija tāds ritens (koka) - SUPER!!! Es to uzskatu par vienu no veiksmīgākajiem pirkumiem ever (priekš bērna). Līdzsvaru ātri iemācījās noturēt, ļoooti ātri brauca ar riteni (vienaudži netika līdzi ar pedāļniekiem). Pēc tam iegādājāmies riteni ar pedāļiem, bet vienalga kādu laiku mīļāks bija bezpedāļnieks (laikam - jo ātrāk varēja pabraukt) :D Ar papildritenīšiem ilgi arī nebrauca, ātri vien papildus riteņi bedrēs nolūza un puika aizbrauca tālāk ar divriteni. Līdz ar to secinu, ka apgūtā līdzsvara sajūta uz bezpedāļnieka arī šeit bija labumu devusi.
    dimantameitene
    No diviem noteikti var mēģināt. Savai meitenei iegādājos dažus mēnešus pirms diviem gadiem vasaras laikā, bet viņai vēl nebija spēka ne noturēt, ne tikt uz priekšu ar ritenīti. Pa ziemu tā arī nostāvēja, bet tagad, 2,5 gadu vecumā pa istabu jau sanāk un gaidām pavasari, lai var iet ārā.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē