• No 30. novembra būs jauni ierobežojumi 1.-6. klašu skolēniem

    Skola
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, vakar valdība lēmusi par jauniem ierobežojumiem, kas skars arī 1.-6. klašu skolēnus.

    Attiecībā uz 1.-6. klašu skolēniem valdība lēmusi noteikt stingrākas prasības, ja izglītības iestāde mācību procesu organizē klātienē. Turpmāk uz vienu skolēnu būs jānodrošina ne mazāk kā 3 kvadrātmetrus no klases telpas platības (ja nepieciešams, vienu klasi var dalīt vairākās grupās) un skolotājiem gan stundu laikā, gan ārpus tām būs jālieto sejas maska (tostarp skolas koplietošanas telpās). Ja šādas prasības nebūs iespējams nodrošināt, tad konkrētās skolas skolēni mācīsies attālināti. Šīs jaunās normas būs spēkā no 30. novembra, dodot laiku skolām sagatavoties. Epidemioloģiskās izmeklēšanas dati liecina, ka visbiežāk Covid-19 izplatība skolēnu vidū notiek tādēļ, ka pedagogi inficē skolēnus. 

    Vēl stingrāki ierobežojumi noteikti Noteikti stingri drošības pasākumi konkrētās pašvaldībās, kurās iepriekšējā nedēļā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju par 50% pārsniedzis valsts vidējo rādītāju, būs noteikti stingrāki drošības pasākumi, nekā valstī kopumā.

    Pēc epidemiologu teiktā šādi lokāli ierobežojumi ļaus efektīvāk samazināt Covid-19 izplatību vietās, kur tā ir plašāka, neieviešot papildus stingrākus ierobežojumus vietās, kurās epidemioloģiskā situācija ir labāka.

    Tas nozīmē, ka no 27. novembra līdz 6. decembrim Daugavpils (rādītājs – 692,5), kā arī Varakļānu (1439,8), Aknīstes (1404,5), Salacgrīvas (1369,7), Krāslavas (770,0), Baldones (640,1), Mārupes (514,8), Mālpils (477,6), Smiltenes (449,4), Garkalnes (444,1), Limbažu (429,4), Salaspils (428,1) novados  5. – 12. klašu skolēni mācās attālināti un nenotiek nekāda veida praktiskās mācības klātienē. Par citiem ierobežojumiem lasi šeit:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē