• FOTO: Paradīzes stūrītis, kur kopā ar sievu saimnieko savulaik slavenākais Latvijas narkokurjers

    Māja
    Lauma Lapsa
    24. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rolands un Ilva Priverti.
    Foto: F64
    Rolands un Ilva Priverti.
    Jau otro gadu grāmatas «Nebaidies ne no kā» autors un savulaik Latvijas slavenākais narkokurjers Rolands Priverts kopā ar sievu saimnieko namiņā Saulkrastu pusē. Šovasar viņi tur nosvinēja arī kāzu pirmo jubileju.

    Mums diviem pietiek!

    «Paši esam pieticīgi, un namiņš mums pieticīgs,» par savu vasarnīcu saka Rolands Priverts. Viņa sieva Ilva namiņu nopirka 2016. gadā. «Kad iegādājos šo īpašumu, te bija čūskulājs, bet pati māja nolaista,» atceras Ilva. Dažu gadu laikā viņa šo vietu pārvērta par paradīzes stūrīti zemes virsū. Iestādītas tūjas, mauriņš glīti nopļauts, māja nokrāsota, pagalmā iekopts dārziņš, ir divas siltumnīcas, un ierīkota ugunskura vieta. «Tagad man ir arī Rolands, kuru lieku pie darba,» priecājas viņa.

    «Pērn noslīpējām un pārkrāsojām visu mājas ārpusi. Otrajā stāvā ir trīs istabas, bet pirmajā – viena. Mums diviem pietiek,» tā Rolands. «Pagājušajā gadā šeit dzīvojām līdz 1. novembrim. Varētu dzīvot arī ziemā, taču tad katru dienu būtu jākurina krāsns. Tāpēc, kad ārā ir tumšs, drēgns un auksts, dzīvojam Rīgas dzīvoklī. Ziemas mēnešos Rolands mēdz braukt arī uz Bolīviju, un man negribētos vasarnīcā būt vienai,» skaidro Ilva.

    Rosās pa dārzu un konservē

    «Man nekad mūžā nav bijis dārza, šeit esmu sākusi visu no nulles. Dārzs savulaik bija tikai manai vecmammai, bet toreiz neko vēl negribēju darīt. Taču tad notika klikšķis,» atceras Ilva. Dārzā viņai ir ābeles, garšaugi, sīpoli, tomāti, gurķi, fizāļi. Ar ziedu audzēšanu Ilva gan neaizraujas, atzīstot, ka priekšroku dod tam, ko var likt uz kārā zoba.

    «Es audzēju tikai to, ko varu apēst un saglabāt ziemai. Sasaldēju ne tikai ogas, bet arī tomātus, kurus ziemā atlaidinu un griežu salātos,» stāsta viņa. «Ilva ir ļoti saimnieciska sieviete,» sievu uzslavē Rolands. Viņas iedvesmots, saimnieciskiem darbiem pievērsies arī pats. «Nekad iepriekš nebiju darbojies ar motorzāģi. Tagad man ir daudz brīvā laika un varu zāģēt malku. Vairāk sporta dēļ. Esmu sazāģējis veselu grēdu. Ja vajadzētu, arī kaimiņiem labprāt malku sazāģētu,» par jauno aizraušanos stāsta viņš. Priverta pienākumos ietilpst zāliena pļaušana, arī to viņš nekad agrāk nav darījis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē