• FOTO: 18 košākās hortenziju šķirnes

    Dārzs
    Anija Pelūde
    Anija Pelūde
    5. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    Pastāvēs, kas pārvērtīsies. Šos ikoniskos Raiņa vārdus droši var attiecināt arī uz skarainajām hortenzijām. Šķirnes, kas uzzied baltas, bet rudenī maina krāsu un iekrāsojas košos toņos, iesaka Varis Kazaks, «Kokaudzētavas Baltezers» īpašnieks, dārznieks ar 40 gadu pieredzi.

    Hortenziju burvīgums slēpjas faktā, ka to ziedi mūs priecē ilgi – teju visas vasaras garumā līdz pirmajām kārtīgajām salnām. Vispirms ir baltais uznāciens, un uz rudens pusi sākas izrāde: kāda hortenzija ļoti ātri mainās, ielec citā lomā, bet ir arī noturīgās, kas līdz pēdējam cenšas būt uzticamas savam baltajam sākumam. Tomēr visinteresantākais dārzs kļūst tieši tad, kad mūs sveicina dažādu toņu un pustoņu skaraino hortenziju ziedu piramīdas  – krēmīgas, zaļganas, spilgti bārbijrozā, purpurrozā, aveņsarkanas, karmīnsarkanas un pat tumšsarkanas.

    Tonis atkarīgs gan no šķirnes, gan auga atrašanās vietas, augsnes, klimata. Bet jebkurā gadījumā tas ir interesanti – gaidīt, kā šie saskaitāmie saplusosies un cits citu ietekmēs šoruden. Pēkšņi šķiet, ka dārzs kļuvis noslēpumaināks, romantiskāks, nobriedušāks, dziļāks, un vakaros tā vien gribas tajā pakavēties ilgāk. 

    Lūk, 18 hortenziju šķirnes, kas rudenī ir īpaši košas!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē