• FOTO: Drāmas, gaviles un sportiskais niknums pasaules vieglatlētikas čempionātā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Getty Images for IAAF
    Nepilnas divas nedēļas Kataras galvaspilsēta Doha bija pasaules vieglatlētikas citadele – tur notika 17. pasaules čempionāts, kas sagādāja rekordus, pārsteigumus un drāmas.

    2019. gada pasaules vieglatlētikas čempionātā startēja gandrīz 2000 sportistu no 209 valstīm, sacenšoties 49 dažādās disciplīnās. Arī Latvija bija pārstāvēta šajā sporta forumā, taču iepriecināt ar augstvērtīgiem rezultātiem mūsu vieglatlētiem neizdevās – labākais rezultāts bija skrējējas Līgas Valveres iekļūšana pusfinālā 800 m distancē, kas viņai deva 18. vietu, un soļotāja Rumbenieka 21. vieta 50 km soļošanā.

    No Baltijas valstīm pie medaļām šoreiz tika vien Igaunija, kurai divas sudraba godalgas – Maicelam Uibo desmitcīņā un Magnusam Kirtam šķēpmešanā.

    Pirmo reizi čempionāta vēsturē tas tika rīkots Tuvajos Austrumos, kas radīja zināmas bažas klimatisko apstākļu dēļ; par sacensībām pat jokoja, ka gaisa kondicionieru stadionā bija vairāk nekā skatītāju. Tomēr viss noritēja augstākajā līmenī un sportisti par apstākļiem nesūdzējās, lai gan gaisa temperatūra arī vakaros pārsniedza plus 30 grādus.

    Dohā tika laboti divi pasaules un seši čempionāta rekordi, pie medaļām kopumā tika 43 valstu pārstāvji, bet TOP8 jeb finālos iekļuva 68 valstu sportisti. Medaļu ieskaitē uzvarēja ASV ar 29 godalgām, no kurām 14 bija zelta. 12 medaļas Jamaikai (3 zelta, 5 sudraba un 4 bronzas), trešā bagātākā – Kenija ar 11 medaļām (5 zelta, 2 sudraba un 4 bronzas).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē