• Ministrs Valainis pieprasa atbrīvot Krievijā aizturēto Latvijas reperi Platinu

    Krievija
    Marta Kalniņa
    23. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Kopš Tomskā uzstāšanās laikā tika aizturēts reperis Platina – Latvijas pilsonis Roberts Plaudis –, Krievijas jaunieši sociālajos tīklos pieprasa atbrīvot viņu elku. Viņiem pievienojies arī Latvijas ekonomikas ministrs.

    «Šis ir kārtējais pierādījums tam, ka braukt uz Krieviju nav droši! Esmu pārliecināts, ka Baiba Braže un Latvijas Ārlietu ministrija jau strādā pie tā, lai Latvijas pilsonis pēc iespējas ātri un droši atgrieztos mājās!» ar šādu vēstījumu šodien dalījās ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Viņš, tāpat kā simtiem jauniešu Krievijā, pieprasa atbrīvot Latvijas pilsoni reperi Platinu, kurš aizturēts Tomskā. «Vakar Tomskā noslēgusies tiesas sēde. Personai tiks piemērots administratīvais sods par uzturēšanās nosacījumu pārkāpumiem un tā tiks izraidīta no valsts. Vēstniecība sadarbībā ar advokātu risina jautājumu par atgriešanos Latvijā,» Valainim vietnē X publiski atbildēja Ārlietu ministrijas pārstāvji.

    Roberts Plaudis jeb Platina
    Roberts Plaudis jeb Platina

    Krievu jauniešu iecienītā repera, Latvijas pilsoņa Roberta Plauža jeb Platinas koncerttūre pa Krievijas klubiem beidzās bēdīgi – tieši viņa dzimšanas dienā – 19. aprīlī –  28 gadus veco mūziķi aizturēja policija. Viņš esot pārkāpis uzturēšanās kārtību – nav ziņojis, ka grasās Krievijā nodarboties ar koncertdarbību, kā arī viņam tiek pārmesta narkotiku propaganda caur dziesmām.

    Viktors Valainis pieprasa atbrīvot reperi.
    Viktors Valainis pieprasa atbrīvot reperi.

    Viņa fanus Krievijā patiesi skumdina fakts, ka tagad vairs nedzirdēs Platinas jaunās dziesmas dzīvajā izpildījumā, jo Latvijas pilsoni nolemts uzlikt naudas sodu un deportēt viņu uz Latviju. Tāpēc viņa atbalstam šajās dienās sociālajos tīklos uzsākta akcija #FreePlatina – daloties ar šo tēmturi, jaunieši pieprasa varas iestādēm atbrīvot mūziķi. Ne visi latvieši gan izprot ministra Valaiņa pārdzīvojumus par reperi, kurš visu savu karjeras laiku orientējies uz Krieviju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē