• «Toyota Prius» pārspēj «Ferrari Purosangue», izcīnot Pasaules gada auto dizaina balvu

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ņujorkas starptautiskajā autoizstādē tika paziņoti Pasaules gada auto konkursa laureāti sešās kategorijās. 2024. gada Pasaules gada auto dizaina balvu konkursa izskaņā saņēma «Toyota Prius», kas finālā pārspēja «Ford Bronco» un «Ferrari Purosangue».

    «Lai Prius radītu no jauna, mēs atgriezāmies pie rasēšanas dēļa un nopietni aizdomājāmies – radīt parastu auto, kas būtu lielisks taksometrs, vai tomēr radīt kaut ko tādu, kas spētu iekarot sirdis. Galu galā mēs izvēlējāmies otro variantu – radīt ko tādu, ko cilvēki mīlētu ne tikai tā racionālo īpašību, bet arī emocionālās pieredzes dēļ,» sacīja Prius galvenais inženieris Jasuši Ueda.

    «Ir liels gods saņemt labākā dizaina balvu, jo Prius viscaur ir auto, kas ne tikai izskatās lieliski, bet ir arī aizraujošs braukšanā.»

    Starptautiskā žūrija, ko veido 100 izcilu autožurnālistu no 29 valstīm, uzvarētājus izvēlējās aizklātā balsošanā, punktu sadalē balstoties uz katra pretendenta novērtējumu viņu profesionālā darba ietvaros. Balsošanas rezultātus apkopoja KPMG.

    Konkursā par Pasaules gada auto dizaina balvu automātiski piedalās visi automobiļi, kas kvalificējas citām Pasaules gada auto balvu kategorijām. Šogad uz labakā dizaina balvu kopumā pretendēja septiņdesmit (70) automobiļi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē