• Rīgas Dinamo pagarinājuma pēdējās sekundēs uzvar KHL līderi Kazaņas Ak Bars

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dinamo Rīga/Raimonds Volonts
    Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo otrdien viesos ar rezultātu 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja čempionāta vadošo vienību Kazaņas Ak Bars.

    Uzvaru astoņas sekundes pirms pagarinājuma beigām izrāva Džeisī Lipons. Pamatlaikā rīdziniekiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rihards Bukarts un Rīss Skārlets, bet vēl pa reizei precīzi bija Jānis Švanenbergs un Genādijs Stoļarovs.

    Dinamo uzvara Kazaņā ļāvusi pārtraukt piecu zaudējumu sēriju.

    Abas komandas maču iesāka vētrainai, parūpējoties par vienu no spraigākajiem spēles ievadiem līgas vēsturē. Vispirms pēc nospēlētām 70 sekundēm ripa pēc Švanenberga metiena no asa leņķa atrada ceļu bijušā rīdzinieka Timura Biļalova vārtos, bet 16 sekundes vēlāk Iļja Safonovs pēc komandas biedra metiena pielika nūju un pārspēja Ivanu Naļimovu.

    Ar to viss nebeidzās un spēles ceturtajā minūtē Safonovs pielaboja vēl vienu partnera raidījumu un ieguva kazaņiešiem vadību. Mājinieki vadībā bija nepilnu pusotru minūti, jo nedaudz vēlāk Skārlets vairākumā ar raidījumu no zilās līnijas izlīdzināja rezultātu, kā dēļ Biļalovu vārtos nomainīja Ādams Reideborns. 

    Pirmais periods turpinājās asā un nepiekāpīgā cīņā, taču metienos pa vārtiem izteikts pārsvars bija laukuma saimniekiem – 16:4.

    Arī otrā trešdaļa ritēja spraigi. Dinamo spēlēja gan vairākumā, gan mazākumā, taču rezultāts nemainījās līdz piecas minūtes pirms perioda beigām Artjoms Lukojanovs atguva Ak Bars komandai vadību. Pretinieku nedisciplinētā spēle ļāva viesiem periodu mijā spēlēt trijatā pret pieciem, taču lielais vairākums palika neizmantots.

    Trešā perioda pirmajā pusē Pētera Skudras vadītie vīri tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā un mača 48.minūtē to izmantoja Bukarts, kurš pēc labi sagatavota metiena panāca 3:3. Turpinājumā ripa tikpat kā neuzturējās viduszonā, cīņai ritot no vieniem vārtiem uz otriem, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Stoļarovs ieguva ciemiņiem vadību.

    Rīgas klubs gan vadībā bija 70 sekundes, jo vēlāk pēc ātra uzbrukuma Lukojanovs izlīdzināja rezultātu – 4:4. Pamatlaika pēdējās minūtēs pārsvars laukumā bija pretiniekiem, taču 60 minūtes noslēdzās neizšķirti un duelis turpinājās papildlaikā.

    Pagarinājuma sākumā Miks Indrašis trāpīja pa vārtu pamatni, bet nākamajā epizodē divu minūšu sodu par simulāciju saņēma Rihards Bukarts. 

    Mazākumu Dinamo izturēja un pagarinājuma pēdējās sekundēs izrāva uzvaru. Pēc Indraša piespēles viens pret vārtiem nonāca Lipons, kurš panāca 5:4.

    Rīgas klubs ar 23 punktiem 46 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, kamēr Kazaņas komanda atrodas pretējā polā, jo ar 75 punktiem 48 dueļos ir pirmā Austrumos un arī visā turnīrā.

    Rīdziniekiem pēc spēles pret Ak Bars komandu izbraukumā paredzēti vēl divi mači, pēdējo no tiem 23.janvārī aizvadot pret Maskavas «Dinamo».

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē