• Policija: Bezzubova slepkavības lietā apcietinātas vairākas personas

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības lietā ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas, paziņojumā masu medijiem informē Valsts policija.

    Bezzubovs tika nošauts 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna.

    Uzreiz pēc slepkavības policija pieļāva, ka Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, vienlaikus uzsverot, ka Valsts policija izmeklē arī citas versijas.

    VP priekšnieks Armands Ruks slepkavības dienā žurnālistiem pastāstīja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu raidīja lodes no automātiskā ieroča, vīrieti no sākuma smagi ievainojot, taču viņš spēja turpināt ceļu, radot sadursmi ar noziedznieku automašīnu

    Tagad policija informē, ka desmit dienu laikā, nepārtraukti strādājot, Valsts policijas izmeklētajā kriminālprocesā nopratināti 46 liecinieki, kā arī aptaujātas vairāk nekā 200 personas, ir veikta 21 kratīšana vairākās Latvijas adresēs un objektos, vairākiem objektiem ir nozīmētas 19 kompleksas ekspertīzes, kā arī iegūts ļoti liels apjoms videoierakstu, tajā skaitā arī no videoreģistratoriem, kuri tiek rūpīgi pārbaudīti un analizēti.

    Saistībā ar notikušo noziedzīgo nodarījumu šobrīd ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas, tomēr policija uzsver, ka turpinās darbs, lai noskaidrotu visas iespējamās personas, kas iesaistītas minētā nozieguma pastrādāšanā.

    Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā Valsts policija sadarbojas un veic informācijas apmaiņu ar Krievijas un Baltkrievijas tiesībsargājošām iestādēm, kā arī Eiropolu. Jau uzreiz pēc slepkavības tika pieļauts, ka slepkavības izpildītāji varētu būt iebraukuši Latvijā no ārvalstīm.

    Kriminālprocesā turpinoties aktīva izmeklēšana, tādēļ šobrīd izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus Valsts policija nesniedz, teikts policijas paziņojumā.

    «Jau šobrīd kriminālprocesā ir veikts apjomīgs darbs un savākts pietiekami daudz pierādījumu, kas stiprina pozitīvu virzību lietas izmeklēšanā,» teikts policijas paziņojumā. Valsts policija uzsver, ka tajā izveidota «liela, profesionāla izmeklēšanas grupa, apvienojot pieredzējušākos un labākos policijas izmeklētājus, operatīvos darbiniekus un ekspertus». Tāpat kriminālprocesa izmeklēšana notiek ciešā sadarbībā ar prokuratūru.

    Valsts policija pateicas iedzīvotājiem, kuri ir dalījušies ar viņu rīcībā esošo informāciju, tādējādi palīdzot virzīties izmeklēšanai. Tāpat Valsts policija aicina ikvienu iedzīvotāju, kura rīcībā ir informācija, kas varētu noderēt šis lietas izmeklēšanā, sazināties ar Valsts policiju, rakstot uz e-pastu vai zvanot: «[email protected]» vai 67075257.

    Bezzubovs bija bijušais futbolists, kurš karjeras laikā spēlēja klubos «Policijas FK» (vēlāk – PFK/"Daugava"), «Jūrmala», Kuldīgas «Venta» un «Jūrmala-VV» Latvijā, kā arī Albānijas vienībā Balši «Bylis». Viņš savulaik pārstāvēja arī Latvijas jaunatnes izlases.

    Pēc karjeras beigām Bezzubovs strādāja par futbola aģentu un vadīja aģentūru «BR-Sport Agency». Aģentūras esošo un bijušo klientu lokā bija tādi spēlētāji kā Vitālijs Jagodinskis, Aleksejs Grjaznovs, Jānis Grīnbergs, Vladislavs Soloveičiks, Bogdans Samoilovs, Vladislavs Gabovs, Aleksandrs Fertovs, Andrejs Kožuhars un Mikola Musolitins. Latvijas Futbola federācija Bezzubovu raksturoja kā futbola vidē aktīvu un labi zināmu cilvēku ar plašu kontaktu loku.

    «Firmas.lv» informācija liecina, ka Bezzubovam ar Viktoriju Mogiļeviču pieder SIA «BR-sport agency». Uzņēmums 2019.gadā apgrozīja 1 750 eiro un strādāja ar 7 688 eiro zaudējumiem. Informācija par pagājušo gadu nav pieejama. Uzņēmuma juridiskā adrese ir netālu no nozieguma vietas Purvciemā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē