• Pasaules olimpisko dzīvi un SOK turpinās vadīt Tomass Bahs

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    10. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: SOK
    Par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu virtuālā balsošanā atkārtoti ievēlēts Tomass Bahs, informē organizācija.

    Balsošana notika attālināti, SOK 137. sesijas laikā, piedaloties 94 balsotājiem. Par vienīgo kandidātu – 67 gadus veco Tomasu Bahu – balsoja 93 delegāti, bet viena balss bija pret. Amatā viņš būs nākamos četrus gadus.

    “No visas sirds pateicos par šo milzīgo atbalstu un uzticību. Man tas ir jo nozīmīgāk, ņemot vērā daudzās reformas un daudzos smagos lēmumus, kas mums ir bijis jāpieņem un kas mūs visus ietekmēja,” SOK mājas lapā citēts atkalievēlētais prezidents. “Kad mani pirmoreiz ievēlēja amatā 2013. gadā Buenosairesā, es teicu, ka gribu vadīt SOK atbilstoši savas kampaņas devīzei Vienotība dažādībā un būt par prezidentu ikvienam no jums un mūsu partneriem. Šī pārliecība man ir spēkā arī manam otrajam un pēdējam termiņam. Manas durvis, manas ausis un mana sirds joprojām būs atvērta katram. Ceru, ka varēšu paļauties uz jūsu uzticību, atbalstu un draudzību.”

    Tomass Bahs savulaik bijis augstas klases sportists, Vācijas izlasē izcīnījis vienu olimpisko un divas pasaules čempiona zelta medaļas paukošanā ar floreti.

    Darbā SOK jurista izglītību ieguvušais Bahs iesaistījās 1981. gadā, strādājot SOK Sportistu komisijā. 1991. gadā viņš kļuva par SOK locekli un no 1996. līdz 2013. gadam strādāja SOK izpildkomitejā. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē