• Monitors tavai konsolei – «Philips 329M1RV» apskats

    Sabiedrība
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    27. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    Lai videospēles būtu iespējams baudīt uz lielā ekrāna, Xbox un Playstation konsoļu lietotāji nereti izmanto lielizmēra TV ekrānus, taču tas var nebūt pats ērtākais risinājums. Tas īpaši attiecas uz situācijām, kad ārpus videospēļu dzenēšanas jums TV nemaz nav nepieciešams vai gluži pretēji – seriālu tīkotāju rinda pie TV ir pārāk gara.

    Apvienojot spēkus ar «Xbox» komandu, radīts «329M1RV» monitors, kas spēj attēlot labāko no «Xbox Series X» un «Series S» konsolēm. Lai atbilstu prasīgāko geimeru vajadzībām, «Philips» sagatavojis pamatīgu tehnoloģisko nodrošinājumu. Šis ir 4K monitors ar IPS tehnoloģiju, HDR un G-SYNC atbalstu, 1 ms reakcijas laiku, 144 Hz atsvaidzes intensitāti (refresh rate) un lērumu dažādām pieslēgvietām. Tieši pēdējie no pieminētajiem faktoriem varētu būt izšķiroši par labi monitoram, nevis televizoram, bet par visu pēc kārtas.

    Atšķirībā no mūsu iepriekš testētā «AOC AGON PRO AG275QXL» vai citiem klasiskajiem geiminga monitoriem, vizuāli «329M1RV» ir piezemētāks, iztiekot bez krāšņiem akcentiem un lielām ārišķībām. Lai pielāgotos lietotāja gaumei un radītu patīkamāku atmosfēru, monitoram ir «Ambiglow» korpusa apgaismojums, ko iespējams mainīt pēc sirds patikas. Šī funkcija nav paredzēta košu logotipu vai projekciju radīšanai, bet gan fona apgaismojumam, kas realitātē uzlabo attēla skatīšanās pieredzi. Vienlaikus tas prot reaģēt uz skaņu un pielāgoties tai krāsu gammai, kāda tobrīd redzama ekrānā. Atsevišķos gadījumos tas var piešķirt krietnu papildu emociju devu.

    Šis displejs drīzāk rada nevis jauneklīga, bet kvalitatīva monitora iespaidu. Tā pamatīgais metāla statīvs ir praktisks, nodrošinot plašas augstuma, slīpuma un pagriešanas iespējas un visa komplekta salikšana ir vēl vienkāršāka kā IKEA mēbelēm. Šis nav kompliments, ko nākas izteikt bieži. Tiesa, pelēki matētās krāsas statīva T-veida pamatne uz galda aizņems visai daudz vietas, tāpēc laikus jāpadomā par piemērotas virsmas izvēli. 

    31,5 collu IPS panelis un 4K attēla kvalitāte nodrošina to, ka šis monitors kalpos kā lielisks sabiedrotais, gan izmantojot datoru, gan spēlējot videospēles ar «Playstation 5» vai «Xbox X». 1 ms reakcijas laiks un 144 Hz atsvaidzes intensitāte (konsolei 120 Hz) nodrošina plūdenu attēlu bez aizturēm (kas īpaši svarīgi FPS spēles) un tā nav tikai teorija. Mēs ekrānam pieslēdzām «Xbox X» konsoli, lai to testētu ar mūsu šī brīža iecienītākajām spēlēm – «Forza Horizon 5», «NHL 23», «Call Of Duty: Modern Warfare II», «Minecraft» un «Battlefield 2042». Uzreiz jāsaka, ka FPS spēlēm uz ekrāna var uzstādīt mērķi, kas atvieglos atsevišķu ieroču izmantošanu.

    Šajās spēlēs ne tikai varam pārliecināties par ekrāna reakcijas ātrumu, bet arī krāsu gammu – 4K tehnoloģija nodrošina asu attēlu un tīrus baltos toņus. Lai arī šī nav OLED tehnoloģija, realitātē monitors ir ļoti labi nokalibrēts un tam ir izteiksmīgs displejs ar dzīvu attēlu. Tam ir arī īpašs HDR režīms, kas īpaši optimizēts «Microsoft Xbox» sērijas konsolēm. Ne visiem tas būs pa prātam, tāpēc monitoram tiek piedāvāti daudz un dažādi iestatījumi, lai pielāgotu to savai gaumei. HDR režīms palīdzēs arī skatoties filmas, jo nodrošinās augstāku kontrastu un spilgtumu, savukārt, strādājot ar fotoattēlos, HDR uzlabot sarkano, zaļo un zilo toni. 

    Lai ilgstoša sēdēšana pie monitora nenogurdinātu acis, tam ir «LowBlue» režīms, samazinot acīm radīto nogurumu.

    Pieslēgvietu dažādība monitora izvēlē ir būtisks faktors un «329M1RV» neliek vilties. 

    Viens «DisplayPort» savienojums, trīs HDMI 2.1 un četras USB-C ligzdas nomaskētas monitora apakšējā daļā. USB-C var kalpot kā barošanas padeve klēpjdatora uzlādei, pateicoties 65W uzlādes jaudai. Protams, šo ligzdu iespējams izmantot arī citu viedierīču uzlādei vai perifēriju pieslēgumam. Noderīgas var izrādāties arī iebūvētās skandas, kuru skaņas kvalitāte vērtējama kā laba. Monitorā iebūvēta arī DTS Sound audio apstrādes tehnoloģija, kas izstrādāta, lai optimizētu mūzikas, filmu un datorspēļu atskaņošanu.

    Vai tam var atrast kādu būtisku trūkumu? Tikai tad, ja neesat paredzējis pietiekami lielu budžetu monitora iegādei. «329M1RV» cena Latvijas populārākajos internetveikalos ir aptuveni 1100 eiro. Tas ir divreiz vairāk nekā pati «Xbox X» konsole un par šo naudu varēs atrast arī divreiz lielāku OLED 120 Hz 4K televizoru. Un tomēr, TV ne vienmēr būs veiksmīgi optimizēts, lai tiktu savienots ar konsoli, nemaz nerunājot par lietojamību savienojumā ar datoru. 

    Rezumējums

    «Philips 329M1RV» ir jaunās paaudzes 32 collu 4K spēļu monitors, kas īpaši izstrādāts spēļu konsolēm, taču tā būs ļoti laba izvēle arī datorspēļu cienītājiem. Tam ir lieliska attēla kvalitāte, augstvērtīgs korpuss un vizuāli pievilcīgs Ambiglow fona apgaismojums. Ja videospēļu spēlēšanas procesu vēlaties patiesi izbaudīt un esat nolēmis par labu monitoram, «329M1RV» kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt. Galu galā tas ir pirkums, kas sagādās prieku vairāku gadu garumā, turklāt ir kā divi produkti vienā.

    Vairāk informācijas par «Philips 329M1RV» ŠEIT.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē