• Latvijas saņēmusi ielūgumu piedalīties 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    10. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LOK
    Trešdien, 10. februārī, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) saņēma oficiālu ielūgumu Latvijas komandas dalībai XXIV Ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā, kas notiks 2022.gadā.

    10.februārī LOK prezidents, Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks no paku piegādes uzņēmuma United Parcel Services (UPS) kurjera rokām saņēma Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sūtīto ielūgumu Latvijas komandas dalībai XXIV Ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā (Beijing 2022), kas notiks no 4. līdz 20.februārim 2022.gadā.

    SOK tradicionāli gadu pirms Olimpiskajām spēlēm, Nacionālajām Olimpiskajām komitejām izsūta ielūgumu ar aicinājumu piedalīties tajās. Šoreiz  šis ielūgums attiecās uz dalību XXIV ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā nākamajā gadā.

    “Pēc  gada Pekina būs pirmā pilsēta pasaulē, kas uzņēmusi gan ziemas, gan vasaras Olimpiskās spēles. Plānojam, ka Latviju šajās spēlēs varētu pārstāvēt vairāk kā 60 sportisti 13 ziemas sporta veidos. Ļoti ceram uz Latvijas hokeja valsts vienības atgriešanos Latvijas Olimpiskās komandas sastāvā, veiksmīgi aizvadot kvalifikācijas spēles šī gada augustā Rīgā," saka LOK prezidents Žoržs Tikmers.

    Savukārt LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, raksturojot prognozējamo Olimpiskās komandas sastāvu atzīmēja, ka Latvijas komandā paredzams, ka līdzās pieredzējušiem atlētiem pārliecinoši ienāks jaunā sportistu maiņa –  puse no komandas būs Olimpisko spēļu debitanti.

    «Turklāt Latvija šajās spēlēs varētu būt pārstāvēta ziemeļu divcīņā, un tā varētu būt vēsturiska atgriešanās kopš 1936.gada. Tāpat ceram uz Latvijas sportistu pārstāvniecību slēpošanas disciplīnās un uz Olimpisko ceļazīmi sieviešu kērlinga izlasei, kura rudenī par to cīnīsies kvalifikācijas sacensībās,» uzsvēra Kārlis Lejnieks.

    Ķīnas galvaspilsēta Pekina ziemas Olimpiskās spēles uzņems no 2022.gada 4.līdz 20.februārim. Sagaidāms, ka Pekinas ziemas Olimpiskajās spēlēs piedalīsies vairāk kā 3000 planētas izcilāko ziemas sporta veidu pārstāvju no apmēram 100 pasaules valstīm. Tiks sadalīti vairāk kā 109 medaļu komplekti 15 sporta veidos – kalnu un distanču slēpošanā, biatlonā, frīstaila slēpošanā, ziemeļu divcīņā, tramplīnlēkšanā, snovbordā, šorttrekā, ātrslidošanā, daiļslidošanā, hokejā, kērlingā, bobslejā, kamaniņu sportā un skeletonā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē