• Latvijas kamaniņu braucēji Nāciju kausā lieliski izmanto mājas trases priekšrocības

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    8. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš Bots/Roberts Plūme
    Foto: LKSF/Sandra Škutāne
    Mārtiņš Bots/Roberts Plūme
    Piektdien, 8. janvārī, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē tika aizvadīts Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības 52. FIL Eiropas čempionātam un Pasaules kausa sestajam posmam. Latvieši teicami izmantoja mājas trases priekšrocību un izcīnīja divas zelta un divas sudraba medaļas.

    Nāciju kausā startēja 13 divvietīgās ekipāžas, tajā skaistā arī latviešu duets – Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. 28 vīru konkurencē sacensībās piedalījās arī Latvijas nacionālas izlases sportists Gints Bērziņš, savukārt dāmu konkurencē Nāciju kausā starp 25 kamaniņu braucējām bija arī Elīna Ieva Vītola un Ulla Zirne.

    Divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvarēja mājinieki – Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, uzrādot gan labāko starta laiku (1.522 sek.), gan finiša laiku – 41.884 sekundes. Otrie – vācieši Goike/Gamms, kas mājiniekiem piekāpās par 0.105 sekundēm, bet trešajā pozīcijā ierindojās Krievijas valstsvienības sportisti – Kaškins/Koršunovs (+0.188).

    “Sajūtas par uzvaru ir patīkamas! Braucienā bija nelielas kļūdas trases vidus daļā. Rīt tās jāizlabo, tad jau viss būs vēl labāk. Starts izdevās labs, par to prieks. Rīt Eiropas čempionātā un Pasaules kausā jānobrauc vēl labāk!” tā Mārtiņš Bots.

    Vīru konkurencē Gints Bērziņš izcīnīja sudrabu, līderim, Krievijas sportistam Pāvelam Repilovam piekāpjoties 0.362 sekundes. Repilova rezultāts - 48.144 sekundes. Trešais palika slovāks Jozefs Niniss (+0.371).

    Gints Bērziņš: “Ar šodienas rezultātu īsti līdz galam neesmu apmierināts, jo šis nebija labākais brauciens šajā nedēļā. Bija neliels stress, jo kā nekā – mājas trase, protams, vēlējos parādīt labāko sniegumu, veikt labāko braucienu un izraut labāko startu, bet šodien tas neizdevās. Taupos rītdienai, atstāšu rītdienas sacensībām labākos braucienus.”

    Sieviešu konkurencē ātrākā šodienas sacensībās – Ulla Zirne, finišējot 42.295 sekundēs, uzreiz aiz viņas, otrajā vietā –  Elīna Ieva Vītola, kas līderei piekāpās 0.051 sekundi. Savukārt trešā – amerikāniete Ešlija Farharsone (+0.200 sek.).

    “Pats brauciens bija labs, bet startā ļoti kļūdījos – teju izglābos no borta, bet pārējo trasi izbraucu labi.

    Svētdien jāizrauj labs starts un jānobrauc labi braucieni, tā, lai ir laba sajūta. Vienkārši jāļaujas sajūtām un jābrauc, kā jau mājas trasē”, tā saka Ulla.

    52. FIL Eiropas čempionāts un Eberspacher Pasaules kausa sestais posms iesāksies sestdien, 9. janvārī, ar vīru sacensībām, kurās no latviešiem startēs Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Gints Bērziņš. Pirmo sacensību dienu noslēgs divvietīgo ekipāžu starti, kuros par godalgām cīnīsies arī trīs Latvijas dueti: Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī šodienas uzvarētāji – Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

    Otrajā sacensību dienā, 10. janvārī, uz starta izies dāmas un notiks arī komandu stafete.

    Eiropas čempionāts kamaniņu sportā Latvijā tiks aizvadīts jau piekto reizi.

    Sestdiena, 9. janvāris

    11.30 1. brauciens – Vīri
    13.05 2. brauciens – Vīri
    15.10 1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
    16.30 2. brauciens – Divvietīgās ekipāžas

    Svētdiena, 10. janvāris

    10.35 1. brauciens – Sievietes
    11.55 2. brauciens – Sievietes
    13.50 Komandu stafete

    Sacensības notiks slēgtā trasē, bez skatītāju klātbūtnes.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē