• Latvija zaudē tiesības 2021. gadā rīkot Eiropas komandu čempionātu vieglatlētikā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    20. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Jāņa Daliņa stadiona būvniecības termiņa pagarinājuma dēļ Valmiera 2021. gadā nevarēs uzņemt Eiropas komandu čempionātu vieglatlētikā otrajai līgai, otrdien vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

    Covid-19 globālā pandēmija ir būtiski ietekmējusi Jāņa Daliņa stadiona atjaunošanas būvniecības darba grafiku, vēsta LVS. Valmieras pilsētas dome ir sniegusi informāciju, ka stadiona atjaunošana netiks pabeigta paredzētajā termiņā. Tāpēc ir pieņemts lēmums Eiropas komandu čempionātu vieglatlētikā otrajai līgai 2021. gadā Valmierā nerīkot.

    Pēc pieņemtā lēmuma Eiropas Vieglatlētikas asociācija (EA) lūdza izskatīt alternatīvas iespējas čempionāta rīkošanai Latvijā. Balstoties uz infrastruktūras pieejamību Rīgā un reģionos, LVS izskatīja iespēju sacensības organizēt Jelgavā. Pēc sarunām ar pilsētas vadību tika secināts, ka pilsētā pagaidām nav atbilstoši apstākļi pasākuma organizēšanai. Līdz ar to šobrīd EA meklē citu čempionāta rīkotājvalsti.

    LVS ir pieteikusies EA rīkot Eiropas U-18 čempionātu Rīgā 2024. gadā un plāno pieteikties nākamā Eiropas komandu čempionāta organizēšanai Valmierā 2023. gadā.

    Būvdarbus Valmieras stadionā veic piegādātāju apvienība Lemminkainen, būvuzraudzību nodrošina Būvuzraugi LV. Projekta pasūtītājs ir Valmieras pilsētas pašvaldība, tā plānotās kopējās realizācijas izmaksas ir 21 598 847 eiro, tostarp valsts budžeta finansējums – ne mazāks kā 5 300 000 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē