• Gobzema dibināto partiju sauks Likums un kārtība; opozīcijas deputāti sola pievienoties

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    8. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Saeimas deputāts Aldis Gobzems savu jauno partiju iecerējis saukt par Likums un kārtība, liecina politiķa ieraksts sociālo tīklu platformā Facebook.

    Partijas dibināšana šodien plānota plkst.20, šim procesam norisinoties platformā Zoom. Topošajiem partijas biedriem gan būs jāapstiprina sava vēlme kļūt par partijas dibinātājiem pie notāra.

    Gobzems pauda, ka jaunās partijas darbības principi būs kā lūšiem, proti, būt «gracioziem, spēcīgiem un tālredzīgiem». Lūsis būs ietverts arī partijas logo.

    Paredzēts, ka jaunveidojamās partijas valdē būs Gobzems, Saeimas deputāte, bijusī partijas «KPV LV» biedre Karina Sprūde, Agris Freifalts, Jānis Ronis, Liāna Teličenaite, Daniēls Āboliņš, Jānis Brūveris, Marita Klikiča, Jānis Zalte.

    Gobzema ieskatā topošie partijas valdes kolēģi ir «ne tikai gudri, bet arī skaisti cilvēki».

    Informāciju par partijas statūtiem un programmu politiķis sola publicēt vēlāk.

    Politiķis gan plāno kā neatbilstošu Satversmei apstrīdēt to, ka partiju ārkārtējā situācijā nevar dibināt ar elektronisko parakstu, ka Saeimas vēlēšanās ir liegts piedalīties partijām, kuras nav dibinātas vismaz gadu iepriekš, kā arī to, ka jaunās partijas tiek diskriminētas attiecībā uz valsts finansējuma saņemšanu.

    Gobzems domā, ka tieši viņa dēļ esot liegts partiju dibināt ar elektronisko parakstu, jo tādā gadījumā tā «dienas laikā kļūtu par lielāko partiju Latvijā».

    Politiķis pauda, ka viņa topošā partija esot «vienīgā reālā opozīcija Latvijā», kad pārskatāmā nākotnē nonākšot pie varas.

    Līdztekus iepriekš atklātiem topošās partijas valdes locekļiem politiskā spēka vadībā būs arī Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova, kuras Saeimā tika ievēlētas no Saskaņas saraksta. Līdz ar to līdztekus Gobzemam partijas valdē būs četri esošie parlamentārieši, ieskaitot Karinu Sprūdi, kura savulaik bija Saskaņas deputāte Ādažu domē, bet Saeimā tika ievēlēta kopā ar Gobzemu no «KPV LV» saraksta.

    Partijas dibināšanas manifestā pausta nostāja, ka jauns politiskais spēks nepieciešams, jo «Latvija atrodas strupceļā un stagnē».

    Uzsverot iedzīvotāju skaita samazināšanos un valsts pārvaldes dzīvošanu «savā pašu radītā realitātē», partijas veidotāji pauž, ka valstij, kurā ir «īstu līderu trūkums», nav nākotnes.

    Gobzemam būšot partija, kas «vienotu tautu un kas iestātos par to sabiedrības daļu, kas izvēlas neuzticēties sevi izsmēlušiem un morāli bankrotējušiem politiķiem».

    Partijas vērtību vidū būšot stipra ģimene, tauta un valsts, kā arī tradicionālās kristīgās vērtības. Tāpat akcents parijas manifestā likts uz izglītību, pensionāriem, Latvijas tautas protekcionismu, «smagu darbu par taisnīgu atlīdzību».

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē