• Aptauja: Pārliecinoši lielākā daļa Latvijas iedzivotāju atbalsta hokeja PČ norisi Latvijā

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Lai arī šogad izpaliks spēļu skatīšanās klātienē, pulcēšanās draugu lokā vai kopā ar citiem līdzjutējiem fanu teltīs, pārliecinoši lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju atbalsta pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā, liecina aptauja.

    No aptaujātajiem tikai 13% norādījuši, ka neatbalsta čempionāta rīkošanu Latvijā.

    31% cilvēku priecājas, ka hokeja svētki šogad gaidāmi tieši Latvijā, bet 25% gandarīti par to, ka šis notikums nav atcelts kā tas bija pērn. Vēl teju katrs trešais aptaujas dalībnieks atklājis, ka ne tikai atbalsta čempionāta norisi, bet arī noteikti jutīs līdzi Latvijas hokeja valstsvienībai. Kopumā 37% respondentu atklājuši, ka skatīsies čempionāta spēles, bet 23% norāda, ka sekos līdzi informācijai par spēļu rezultātiem medijos.

    Vēl 15% cilvēku atzīmējuši, ka sekos līdzi arī citai informācijai par čempionātu, ne tikai spēļu rezultātiem. No tiem, kuri noteikti skatīsies čempionāta spēles, teju katrs otrais ir vīrietis. Reģionu griezumā visvairāk spēles apņēmušies skatīties Zemgales un Vidzemes iedzīvotāji, bet to rezultātiem un citai ar čempionātu saistītai informācijai medijos visvairāk sekos līdzi cilvēki Latgalē.

    “Pasaules čempionāts bez hokeja fanu klātbūtnes ir nebijusi situācija, kas spēļu, emociju un hokeja gara nogādāšanu līdzjutēju mājās mums kā organizatoriem nozīmē vēl lielāku atbildību," saka čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis. "Kā redzams – hokeja fani visā Latvijā ļoti gaida šo čempionātu, tāpēc daudz strādājam pie virknes organizatorisko jautājumu, lai tas noritētu visaugstākajā līmenī.”

    Kā zināms, Latvijai uzticēts rīkot visu 2021. gada pasaules hokeja čempionātu. Turnīrs notiks pēc gada pārtraukuma, jo pērn čempionātu atcēla epidemioloģiskās situācijas dēļ.

    “Pandēmija ir ieviesusi mūsu dzīvēs neskaitāmus izaicinājumus, taču tā nav ietekmējusi atbalstu gaidāmajam pasaules hokeja čempionātam. Lai gan turnīrs šogad norisināsies bez fanu klātbūtnes tribīnēs, kopīgas spēļu skatīšanās fanu teltīs un iespējas sanākt draugu pulkā, ir skaidrs, ka Latvijas iedzīvotāji aizvien ir vieni no pasaulē kaismīgākajiem šī sporta veida līdzjutējiem un jaunie apstākļi nav mazinājuši prieku par čempionātu. Savukārt mēs esam gandarīti, ka varam palīdzēt šī atšķirīgā čempionāta organizēšanā, nodrošinot nepieciešamo IKT infrastruktūru, kas ir vitāli svarīga, lai čempionātam varētu sekot līdzi cilvēki visā pasaulē. Piemēram, tieši BITES tīkls būs pamats, kas ļaus spēļu laikā fiksēt raidīto ripu ātrumu, atdotās piespēles, katras komandas uzvarēto iemetienu skaitu u.c. spēļu  raksturlielumus, tā nodrošinot būtisku informāciju tiesnešiem, gatavojot šāda mēroga turnīru svarīgāko dokumentāciju – spēļu protokolus. Tāpat stabila IKT infrastruktūra ir neatsverama video tiesnešu darbam, lai strīdīgajos spēļu mirkļos viņi varētu redzēt skaidrus video atkārtojumus, kā arī signāla nodrošināšanai tiešraižu translācijām visā pasaulē. Un tie ir tikai daži no piemēriem, kas ieskicē IKT lomu šāda mēroga sporta notikumos,” saka BITES mārketinga vadītāja Diāna Šmite.

    *Aptauju 2021. gada maijā veica BITE un SIA Hokeja Akadēmija, sadarbojoties ar aģentūru Dentsu Aegis Network Latvija, tajā piedaloties vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 18–74 gadiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē