• AOC «27G2SPU» monitora apskats

    Sabiedrība
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    8. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Milzīgs displejs un 4K izšķirtspēja ir katra geimera sapnis, taču svarīgi ir vēlmes savienot ar iespējām. Augstā «plauktiņa» monitori ne tikai maksās dārgi, bet arī nereti piedāvās vairāk funkciju, nekā lietotājam patiesībā nepieciešams. AOC sagatavojis cenas ziņā piezemētāku monitoru, kas joprojām atbildīs daudzu datorspēļu cienītāju prasībām – AOC «27G2SPU».

    Milzīgs displejs un 4K izšķirtspēja ir katra geimera sapnis, taču svarīgi ir vēlmes savienot ar iespējām. Augstā «plauktiņa» monitori ne tikai maksās dārgi, bet arī nereti piedāvās vairāk funkciju, nekā lietotājam patiesībā nepieciešams. AOC sagatavojis cenas ziņā piezemētāku monitoru, kas joprojām atbildīs daudzu datorspēļu cienītāju prasībām – AOC «27G2SPU».

    Jaunais «27G2SPU» var kalpot kā sākumpunkts datorspēļu cienītājiem, lai samērotu veiktspējīga datora un monitora budžetu. Neraugoties uz pieejamo cenu, kas ir teju divreiz zemāka nekā konkurentiem – 230 eiro – tas lepojas ar vairākām funkcijām, kas padara to par konkurētspējīgu izvēli.

    Vispirms jāsāk ar tā izmēru. 27 collu monitori ir populāra izvēle, kalpojot kā vidusceļš starp TV izmēra monitoriem, kas ir prasīgi pret datoru un aizņem daudz vietas, un mazāka izmēra displejiem, kas neļauj pilnvērtīgi izbaudīt spēļu pieredzi. Pievilcīgā dizaina ekrānam ir tā sauktais bezrāmja dizains (tiesa, neliels rāmis gan būs saglabāts), kas šajā nozarē nav nekas jauns, tomēr attiecīgajā cenu kategorijā tas ir patīkams pārsteigums un būs ērts risinājums, ja izmantojat vairākus monitorus. Tāpat monitoram ir sarkanas krāsas akcenti. Tas kļuvis jau par AGON sērijas firmas zīmi.

    Tā statīvs ir daudzpusīgs un ergonomisks, ļaujot ekrānu ne tikai novietot augstāk vai zemāk un pagriezt to uz abiem sāniem, bet arī novietot pilnībā vertikāli (portreta režīmā), kas palīdzēs darbā ar «web» dizainu. Ja nepieciešams, statīvu var noņemt un pievienot monitoru pie sienas.

    Atšķirībā no TN tipa ekrāniem, AOC izmanto IPS tehnoloģiju, attēlojot izteiksmīgas krāsas un iespaidīgu kontrastu, vienlaikus ļaujot daudz labāk un kvalitatīvāk saskatīt attēlu no dažādiem skata leņķiem. Vēl viens IPS tehnoloģijas ieguvums ir reakcijas laiks, kas «27G2SPU» gadījumā ir vien 1 ms, bet atsvaidzes intensitāte sasniedz 165 Hz (120 Hz, ja izmantosit monitoru «Playstation» vai «Xbox» konsolēm). Tas ir līmenis, kas atbilst daudzkārt dārgākiem monitoriem. Tāpat tam ir gan «FreeSync», gan «GSync» atbalsts, kas nodrošina plūdenu un vienmērīgu attēlu gan «Nvidia», gan AMD lietotājiem.

    Par pieslēgvietu skaitu sūdzēties nebūs pamats. Monitora aizmugurē ir četras USB 3.2 ligzdas, divi HDMI 1.4 porti viedierīču uzlādei un perifērijas ierīcēm, «DisplayPort» 1.2 ligzda un pat vecajos laikos iecienītais VGA.

    Spēļu entuziasti, protams, izmanto austiņas, taču monitorā iebūvētās skandas var noderēt, lai klausītos «Youtube», «Netflix» vai «Spotify». Divas 2W tumbiņas nebūs pietiekamas ballītes organizēšanai, bet ikdienas lietošanai ar tām var būt gana.

    Vai ir kādi kompromisi? Viens no aspektiem ir «Full HD» monitora izšķirtspēja, kas sniedzas līdz mums labi pazīstamajai 1920×1080, atpaliekot no konkurentu iespētajiem 2560×1440. Datorspēļu dzenāšanai tas nav tik liels trūkums, taču sākuma darba virsma būs salīdzinoši neliela šāda izmēra monitoram. Turklāt, šai monētai ir divas puses. Nav jēgas spēlēt spēles ar 1440P zemiem vai vidējiem iestatījumiem, jo jūs zaudējat visas lielākas izšķirtspējas priekšrocības, tāpēc ne visiem lietotājiem derēs 1440P monitori. Zemākas izšķirtspējas paneļos bieži vien ir arī augstāks atsvaidzināšanas ātrums, un šis faktors spēlēs, iespējams, ir svarīgāks par izšķirtspēju.

    Korpusa un statīva izstrādē izmantotā plastmasa iepaliek no «premium» ekrānu kvalitātes standartiem un ekrāna uzstādījumu koriģēšanai paredzētās pogas novietotas monitora apakšējā daļā. Pat dienas laikā radās grūtības saskatīt, kādai funkcija paredzēta attiecīgā poga, taču tiklīdz nonākat pareizajā izvēlnē, tā paveras plašs funkciju klāsts, lai ekrāna uzstādījumus varētu salāgot pēc saviem ieskatiem. Šīs ir tikai nelielas nianses un tas nav nekas tāds, kas varētu atturēt no šī monitora iegādes, it īpaši, ņemot vērā tā cenu.

    Būtiski, ka nebūs jāvelta ilgs laiks, rakņājoties izvēlnēs, lai saregulētu atbilstošas krāsas, jo pat ar rūpnīcas iestatījumiem attēlotā krāsu gamma ir ļoti precīza un izskatās lieliski, attēlojot dzīvīgu «bildi» un pienācīgu melnās krāsas līmeni. Tas ir patīkami gan profesionāļiem, gan tiem, kuri sper pirmos soļus datorspēļu pasaulē.

    Rezumējums

    AOC zīmolam ir iespaidīgs monitoru klāsts. Lai arī «27G2SPU» neierindojas starp izcilniekiem, tas nodrošina lielisku veiktspējas un cenas attiecību, turklāt tas nebūs prasīgs attiecībā pret datora komponentēm. Tas nozīmē, ka gan datorspēļu cienītāji, gan ikdienas lietotāji nebūs spiesti plaši attaisīt maciņu, lai iegūtu kvalitatīvu produktu. Konkurētspējīga 165 Hz atsvaidzes intensitāte, ergonomika, savienojamība, 1 ms reakcijas ātrums, patīkama krāsu gamma un IPS paneļa veiktspēja ir iemesli, kāpēc ir vērts izskatīt «27G2SPU» kandidatūru.

    Vairāk informācijas par «Philips 27G2SPU» – ŠEIT

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē