• Maxima brīdina par viltus lietotni

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Oriģinālā aplikācijas versija
    Foto: Maxima
    Oriģinālā aplikācijas versija
    Mazumtirgotājs Maxima Latvija brīdina par mobilo lietotņu veikalos parādījušos ļaunprātīgu uzņēmuma jaunās lietotnes kopiju, kas nav saistīta ar Maxima Latvija, aģentūru LETA informēja kompānijā.

    Kompānijā pieļāva, ka viltus lietotne ar oriģinālajai identisku vizuālo noformējumu vāc lietotāju datus. Lietotnes kopijas nosaukums ir Maxima Latvija un kā tās izstrādātājs ir norādīts VD studio.

    Savukārt orģinālās lietotnes, kas ļauj veikalos par pirkumiem norēķināties ar telefonu, nosaukums ir Maxima un tās izstrādātājs ir Maxima Latvija.

    «Esam sarūgtināti par šādas viltus lietotnes izveidi un aicinām iedzīvotājus būt patiešām vērīgiem. Šobrīd esam sazinājušies ar veikalu pārstāvjiem par autortiesību pārkāpumiem un nelikumīgu preču zīmes izmantošanu, lai pārtrauktu tās izplatīšanu,» pauda Maxima Latvija komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule. 

    Lietotņu veikala Google Play informācija liecina, ka VD studio izstrādājis vairākas lietotnes spēļu, finanšu pakalpojumu, transporta, dzīvesstila un mazumtirdzniecības kategorijās. Nevienai no lietotnēm nav papildus informācijas, lietotāju vērtējuma un lejupielādes. Vienīgā lietotne, kurai ir vairāk nekā 100 lejupielāžu un 12 vienas zvaigznītes vērtējumi ir Maxima Eesti. Lietotņu veikalā AppStore izstrādātājs VD studio nav atrodams.

    LETA jau ziņoja, ka Maxima Latvija izstrādājusi mobilo lietotni, ar kuru var veikt maksājumus par pirkumiem Maxima veikalos. Mobilās lietotnes izstrādes izmaksas ir iekļautas Maxima Latvija šim gadam atvēlētajām investīcijām digitalizācijai, kas ir kopumā apmēram 1,5 miljoni eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē