• Grand Slam čempione Osaka izstājas no French Open pēc soda par mediju boikotu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    1. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rob Keating
    Japāņu tenisiste Naomi Osaka atteikusies turpināt dalību šā gada Francijas atklātajā čempionātā pēc tam, kad viņai tika piespriests sods par atteikšanos apmeklēt obligāto pēcspēles preses konferenci, vēsta aģentūra Reuters.

    Četrkārtējā Grand Slam čempione un pasaules otrā rakete jau pagājušonedēļ lika noprast, ka vēlas izvairīties no pienākuma runāt ar mediju pārstāvjiem savas mentālās labsajūtas dēļ. Svētdien pēc pirmās kārtas spēles Osaka neatnāca uz preses konferenci, par ko viņai tika piespriests 15 000 eiro liels naudas sods, kā arī brīdinājums par izslēgšanu no turnīra, ja šāda rīcība atkārtosies.

    Līdz ar to 23 gadus vecā sportiste, kura ilgstoņi ciešot no depresijas un trauksmes, esot nolēmusi izstāties no French Open.

    «Šī nav gluži tā situācija, kuru es biju iedomājusies vai plānoju pirms dažām dienām. Es domāju, ka turnīram, citiem spēlētājiem un manai veselībai būs labāk, ka es izstājos, lai visi Parīzē var atkal fokusēties uz tenisu,» viņa ierakstīja sociālajos medijos. 

    «Patiesība ir tāda, ka es kopš 2018. gada US Open ciešu no ilgstošām depresijas lēkmēm un man ir bijis ļoti grūti tikt ar to galā,» viņa atzinās. «Tie, kuri mani pazīst, zina, ka esmu introverta, un visi, kas redzējuši mani turnīros, ievēro, ka es bieži izmantoju austiņas, kas palīdz mazināt sociālo trauksmi.»

    Osakas rīcība izsaukusi pretrunīgu novērtējumu no viņas kolēģiem. Lielākā daļa norādījuši, ka runāšana ar mediju pārstāvjiem ir daļa no viņu darba, taču ir arī atbalstītāji, kas lielākoties izsaka atbalstu jaunajai sportistei viņas cīņā ar psiholoģiskajām problēmām.

    “Tas ir neticami drosmīgs solis no Naomi Osakas puses, ka viņa atklājusi patiesību par savu cīnu ar depresiju,” sociālajos tīklos izteikusies sieviešu tenisa leģenda Billija Džīna Kinga. “Šobrīd vissvarīgākais ir atstāt viņu mierā un dot viņai tik daudz laika, cik nepieciešams. Mēs vēlam viņai visu labāko.”

    Seškārtējais Grand Slam čempions Boriss Bekers savukārt izteicis bažas, ka Osakas karjera varētu būt apdraudēta šo mentālo sarežģījumu dēļ. “Ja viņa nevar tikt galā ar medijiem Parīzē, viņa netiks galā arī Vimbldonā vai US Open. Man sajūta, ka viņas karjera mentālo problēmu dēļ ir apdraudēta,” viņš atklājis kanālā Eurosport.

    Naomi Osaka izteikusies, ka “noteikumi vietām ir diezgan novecojuši” un paudusi vēlēšanos sadarboties ar tenisa rīkotājiem, lai uzlabotu situāciju spēlētājiem, medijiem un faniem. «Es taga dkādu laiku pabūšu prom no kortiem, bet, kad pienāks īstais brīdis, es ļoti gribētu sadarboties ar vadību, lai izdiskutētu, kā mēs varam uzlabot situāciju spēlētājiem, presei un līdzjutējiem,» saka Naomi Osaka.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē