• Noskaties pirmais! «Lielajā Kristapā» pirmizrādi piedzīvos latviešu šausmene

    Lielais Kristaps
    Elza Krūmiņa
    30. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» ietvaros gaidāmas divas pirmizrādes – Reiņa Ūbeles šausmu filma «Dragūni» un Rozes Stiebras animācijas filma «Sirds likums».

    Kinofestivālu «Lielais Kristaps» 1.februārī atklās ar Latvijas animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunās filmas «Sirds likums» pirmizrādi. Filma nominēta balvai četrās kategorijās, tostarp arī kā labākā animācijas filma. «Sirds likums» veidots studijā «Lokomotīve» pēc novelista Jāņa Ezeriņa darba «Jaunais likums» un tapis sadarbībā ar gleznotāju Alekseju Naumovu.

    Krāšņā un krāsainā pasaka stāsta par Princesi, kas, saņēmusi neparastu dāvanu no Svešinieka, aizbēg no mājām, tā izraisot notikumu virpuli, kura galvenais vēstījums, kā norāda režisore, izrādīsies par to, cik svarīgi ir saprast savas jūtas un nebaidīties no tām.

    FOTO: Filma «Sirds likums»

    Savukārt 2.februārī pulksten 18:30 pirmizrādi piedzīvos režisora Reiņa Ūbeļa psiholoģiskā šausmu filma «Dragūni».

    Filmas notikumu centrā ir topošo vecāku Pāvela un Sabīnes nonākšana kādā meža ieskautā muižā, kurā saimnieko Dragūnu dzimtas pārstāvji. Pēc neveiksmīga mēģinājuma tikt prom abi attopas atpakaļ muižā brīdī, kad Sabīnei ir sākušās dzemdības.

    Ūbeļa filma «Dragūni» nominēta kategorijā «Labākā debija». Filmā jauno pāri spēlē aktieri Sergejs Brusovs un Elizabete Skrastiņa, bet Dragūnu dzimtas pārstāvjus atveido Arnolds Osis un Dace Everss.

    FOTO: šausmu filma «Dragūni»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē