• Vai pirms plānveida operācijas pašam ir jātaisa Covid-19 tests?

    Slimības
    Aiva Alksne
    23. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Novembra sākumā man Stradiņos jābūt uz plānveida operāciju. Vai man pirms operācijas pašai ir jāveic Covid-19 tests, lai mani uzņemtu slimnīcā? Atbid Janita Veinberga, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja.

    Ja cilvēks gatavojas plānveida operācijai, viņam noteikti pirms tam ir nepieciešams pašam veikt Covid-19 testu. Tas ir derīgs 48 stundas. Tātad – ja cilvēks zina konkrēto datumu, kad jāierodas slimnīcā uz plānveida operāciju vai plānveida izmeklējumu, viņš testu var veikt divas dienas iepriekš, bet ne ātrāk.

    Gatavojoties operācijai, jau laikus vajadzētu sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai testa veikšanai saņemtu nosūtījumu. Tāpat vajadzētu piezvanīt uz laboratoriju un drošības labad apvaicāties, cik garas ir rindas.

    Ja izrādās, ka rindā jāgaida vairākas dienas, bet gaidīt nav vairs laika, droši ir jāsaka, ka tests nepieciešams, lai jūs varētu iestāties slimnīcā uz plānveida operāciju. 

    Ja cilvēks dzīvo laukos un situācija kāda iemesla dēļ ir tāda, ka viņš netiek pie sava ģimenes ārsta pēc nosūtījuma vai nevar laikus ar viņu satikties, tad Covid-19 testu viņam uztaisīs, stājoties stacionārā.

    Bet tad gan iepriekš par to ir jābrīdina, zvanot uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcu pa tālruni 67069280 vai 67069650.

    Arī tad, ja ir kādas bažas, neskaidrības, piemēram, cilvēks nevar sazvanīt savu ģimenes ārstu, viņam nav iespēju šo testu veikt, noteikti ir jāsazinās ar slimnīcu un situācija jāizstāsta. Personāls tad zinās, ka cilvēkam būs nepieciešams vispirms veikt Covid-19 testu, un palūgs slimnīcā ierasties agrāk.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē