• 3 video ar padomiem, kā palīdzēt sev mazināt nomāktību, trauksmi vai paniku

    Mentālā veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Nomāktība, trauksme un panikas lēkmes ir vieni no biežāk piedzīvotajiem psihiskās veselības sarežģījumiem, kas var būtiski pasliktināt dzīves kvalitāti un savstarpējās attiecības, kā arī negatīvi ietekmēt spēju strādāt un mācīties.

    Kopā ar Latvijā atzītiem terapijas un psihiatrijas speciālistiem Veselības ministrija ir izveidojusi trīs videostāstus, kas iepazīstina ar konkrētām pašpalīdzības tehnikām nomāktības, trauksmes vai panikas mazināšanai. Video viegli uztveramā un saprotamā veidā pastāstīs, kā sarežģījumi rodas un kā cilvēks var palīdzēt sev tos mazināt. 

    Izveidotajos video speciālisti iepazīstina ar vairākiem kognitīvi biheiviorālajā terapijā (KBT) pielietotiem paņēmieniem, kas sevi pierādījuši kā efektīvas metodes, ikdienā sadzīvojot ar konkrētajiem psihiskās veselības sarežģījumiem.

    KBT šobrīd ir visvairāk pētītā un atzīta par vienu no efektīvākajām nemedikamentozās terapijas pieejām psihiskās veselības problēmu novēršanā un dažādu psihisko traucējumu simptomu mazināšanā. Turklāt KBT ir veiksmīgi adaptējama digitālam formātam, un to var patstāvīgi izmantot attālināti – arī bez tiešas saskarsmes ar speciālistu.

     

     

     

    Terapijas pieeja balstās nevis kāda konkrēta notikuma vai fakta analīzē, bet tajā, kā cilvēks ir uztvēris notiekošo un atbilstoši tai rīkojies. KBT metodes balstās “šeit un tagad” principā, un tās galvenais mērķis ir palīdzēt cilvēkam pašam panākt vēlamās pārmaiņas savā dzīvē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē