• Šobrīd

    weather img

    Rīga +30°C Skaidrs, D/DA vējš, 3.09 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Svaigā burkānkūka ar grieķu jogurtu

    Burkāni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    31. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Burkānkūka ar grieķu jogurtu
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Burkānkūka ar grieķu jogurtu
    Burkānkūka ar grieķu jogurtu – vieglāka un modernāka klasiskās burkānkūkas versija.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st 20m
    • Krāsni uzsilda līdz 170 grādiem.
    • Saputo olas ar cukuru (apmēram 10 minūtes). Burkānus uz smalkās rīves (tas ir svarīgi!) sarīvē un sajauc kopā ar eļļu, apelsīna miziņu. Atsevišķi sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, kanēli.
    • Pie saputotajām olām saudzīgi iemaisa burkānu maisījumu un beigās – miltu maisījumu. Maisa tikai tāpēc, lai sajauktu izejvielas kopā – saudzīgi un iecilājot.
    • Izklāj pannu (20 × 30 cm) ar cepampapīru un ieklāj masu. Cep 170 grādos 15 minūtes.
    • Izceptu atdzesē un izspiež 3 ripas 18 cm diametrā.
    • Gatavo krēmu. Želatīnu ar ūdeni uzbriedina. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, pievieno grieķu jogurtu, turpina putot. Saputotajai masai pievieno izkausētu želatīnu un izmaisa.
    • 20 cm formā kārto 3 biskvīta kārtas, pa vidu liekot krēmu. Ievieto ledusskapī uz 2 stundām atdzesēties, lai želatīns sāk darboties. Vislabāk atstāt ievilkties uz nakti.
    • Kad virsma sacietējusi, pārklāj ar apelsīnu marmelādi. Virsmu dekorē ar svaigām apelsīnu šķēlītēm un piparmētru lapiņām.

     

    Ieteikums: kūku vieglāk kārtot slēgtā formā, jo krēmam no grieķu jogurta sākumā būs šķidra konsistence.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+