• Raibais Lieldienu klaipinš

    Kēkss
    25. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Raibais Lieldienu klaipinš recepte
    Raibais Lieldienu klaipinš recepte
    Lieldienās jāgatavo kas krāšņs, krāsains, apaļām formām, bet pats galvenais- lai stundām ilgi nav jāstāv pie plīts. Un tieši tāda ir šī Lieldienu rulete.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    24x8 cm veidne
    Izmaksas
    Lēti

    Izsijātus miltus sajauc ar sāli, cukuru, sauso raugu, vidū izveido bedri. Tajā lej siltu pienu un viegli sakultu olu, nedaudz atstājot pārsmērēšanai. Pievieno arī mīkstu sviestu, visu sajauc un samīca viendabīgā, gludā, diezgan stingrā mīklā. Ja vajag, piemīca vairāk miltu. Mīklu vieglāk samīcīt, izgāztu uz galda. Mīklu liek bļodā, pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvielīti un siltā vietā noliek uzrūgt – apmēram 1 stundu. 

    Uzraudzētu mīklu liek uz viegli ar miltiem pārkaisītas virsmas un plāni izrullē apmēram 20 cm platā un 70–80 cm garā taisnstūrī. 

    To pārklāj ar viegli uzsildītu krēmu NUTELLA, atstājot vienu garo maliņu brīvu.

    Sākot no garās pārklātās malas, plāksni tin ruletē, izveidojot garu desu. Brīvo maliņu cieši piespiež klāt. Desu ar rokām nedaudz pastiepj vēl garāku.

    Desu ieloka 24 x 8 cm veidnē, veidojot 4 locījumus. Ja veidne ir mazāka vai lielāka, desas garumu veido atbilstoši veidnes lielumam.

    Klaipiņa virspusi pārsmērē ar pārpalikušo olu un uz brīdi noliek siltumā piebriest. Tad veidni liek krāsnī, 180 grādos cep 45 minūtes. No krāsns izņemtu, brīdi padzesē veidnē, tad no tās izgāž un atdzesē. Klaipiņu var pārklāt ar saldu glazūru.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē