Burkānu un biezpiena kūka

Burkāni
Daina Lapiņa
27. marts
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Burkānu un biezpiena kūka
Foto: Andrejs Nikiforovs
Burkānu un biezpiena kūka
Gatavojamies Lieldienām! Sulīga, maiga kūka, kas nekaitēs figūrai!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
1st 30m
  • Biezpiena masai liek kopā visas sastāvdaļas un sablendē maigā, gludā masā, zaudējot biezpiena graudainumu.
  • Burkānu masai eļļu sakuļ ar cukuru, olām, vaniļu – gaišu un krēmīgu.
  • Atsevišķi sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli, sāli un rīvētu muskatriekstu, pievieno eļļas un olu maisījumam, sajauc un iemaisa arī sarīvētus burkānus.
  • Ietaukotā 23 cm lielā kūkas veidnē ieklāj pusi burkānu masas, tai virsū pikās ar atstarpēm liek pusi biezpiena masas, nenolīdzina un virsū liek pārējo burkānu masu, cenšoties aizpildīt atstarpes.
  • Visu pārklāj ar atlikušo biezpiena masu, nolīdzina, liek krāsnī, 160 grādu temperatūrā cep 60 minūtes vai nedaudz vairāk, līdz kūkas vidus izskatās tik tikko savilcies.
  • Izņem no krāsns, veidnē atdzesē, pāris stundas vai visu nakti patur ledusskapī, tad no veidnes izņem.
  • Gatavo pārklājumu. Krēmsieru ar saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu saputo.
  • Pārklāj kūkas virsmu, apmali nolīdzinot, daļēji pārklāj arī to.
  • Grezno ar konfektēm – oliņām, ievietojot tās smalcinātu pistāciju ligzdiņās ar žāvētām dzērvenēm un maziem timiāna zariņiem.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+