• Šobrīd

    weather img

    Rīga +11°C Daļēji apmācies, ZR vējš, 5.66 m/s

    Burkānu un biezpiena kūka

    Burkāni
    Daina Lapiņa
    27. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Burkānu un biezpiena kūka
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Burkānu un biezpiena kūka
    Gatavojamies Lieldienām! Sulīga, maiga kūka, kas nekaitēs figūrai!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st 30m
    • Biezpiena masai liek kopā visas sastāvdaļas un sablendē maigā, gludā masā, zaudējot biezpiena graudainumu.
    • Burkānu masai eļļu sakuļ ar cukuru, olām, vaniļu – gaišu un krēmīgu.
    • Atsevišķi sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli, sāli un rīvētu muskatriekstu, pievieno eļļas un olu maisījumam, sajauc un iemaisa arī sarīvētus burkānus.
    • Ietaukotā 23 cm lielā kūkas veidnē ieklāj pusi burkānu masas, tai virsū pikās ar atstarpēm liek pusi biezpiena masas, nenolīdzina un virsū liek pārējo burkānu masu, cenšoties aizpildīt atstarpes.
    • Visu pārklāj ar atlikušo biezpiena masu, nolīdzina, liek krāsnī, 160 grādu temperatūrā cep 60 minūtes vai nedaudz vairāk, līdz kūkas vidus izskatās tik tikko savilcies.
    • Izņem no krāsns, veidnē atdzesē, pāris stundas vai visu nakti patur ledusskapī, tad no veidnes izņem.
    • Gatavo pārklājumu. Krēmsieru ar saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu saputo.
    • Pārklāj kūkas virsmu, apmali nolīdzinot, daļēji pārklāj arī to.
    • Grezno ar konfektēm – oliņām, ievietojot tās smalcinātu pistāciju ligzdiņās ar žāvētām dzērvenēm un maziem timiāna zariņiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+