• Ukraiņu Lieldienu maize paska

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    16. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ukraiņu Lieldienu maize paska
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Ukraiņu Lieldienu maize paska
    Paska ir krāšņa maize, ko Lieldienās tradicionāli ceļ Ukrainā. Tā izskatās iespaidīgi, taču patiesībā ir samērā viegli pagatavojama. Šogad būs īsti vietā, ja svētkos to galdā celsim arī mēs!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    1st 30m
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    2st 10m
    • Sajauc raugu ar 1 ēdamkaroti miltu, 1 ēdamkaroti cukura un 2 ēdamkarotēm silta ūdens, noliek siltā vietā, lai raugs sāk darboties un sāk rasties burbulīši.
    • Lielā bļodā uzsildītā pienā maisot izkausē pārējo cukuru, sāli, sviestu. Iemaisa iedarbināto raugu, pieliek viegli sakultu olu un dzeltenumus, pierīvē citrona un apelsīna miziņu.
    • Piesijā lielāko daļu miltu, visu pamatīgi sajauc. Pārējos miltus izsijā uz galda, mīklu no bļodas tajos izgāž un mīca, pamazām pievienojot pārējos miltus tik daudz, lai mīkla izveidojas gluda, elastīga un vidēji stingra.
    • Mīklu saveļ bumbā, bļodā pārklātu siltā vietā raudzē, līdz tā dubultojas apjomā, apmēram 1 stundu.
    • Tad mīklu saspaida, trešdaļu atdala un atliek, pārējo, sadalītu vai veselu, viegli saplacinātu ievieto vienā lielā vai divās mazākās ietaukotās veidnēs.
    • No atliktās mīklas veido greznojumus – savērptas pīnītes, vijumus, bizītes un citus veidojumus, ko piespiež mīklai veidnēs. Ar dvielīti pārklātus mīklas veidojumus uz pusstundu noliek piebriest.
    • Tikmēr uzkarsē krāsni līdz 170 grādu temperatūrai. Mīklu veidnēs rūpīgi pārsmērē ar sakultu olu, kurai piejaukta 1 tējkarote ūdens, liek krāsnī, cep, atkarībā no lieluma, 40–50 minūtes.
    • Ja maizes virspuse pārāk ātri sabrūnē, to pārklāj ar foliju vai cepampapīru. Izceptu maizi 10–15 minūtes padzesē veidnē, tad no tās izgāž un atdzesē.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē