- Paipalu olas liek uzvārītā ūdenī, vāra divas minūtes, atdzesē un noloba.
- Kūpināto bekonu sasmalcina, pievieno maltai cūkgaļai kopā ar sāli, pipariem un šķipsniņu Kajennas piparu, labi samīca.
- Sadala astoņās vienādās daļās, izplacina un katrā ietin pa oliņai, cieši aizspiež.
- Sagatavo trīs traukus – vienu ar sakultām vistu olām, otru ar miltiem, trešo ar rīvmaizi.
- Gaļas bumbiņas apviļā vispirms miltos, tad olās, pēc tam rīvmaizē, tad no jauna olās un vēlreiz rīvmaizē.
- Bumbiņas uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Dziļā pannā uz plīts sakarsē lielu daudzumu eļļas. Bumbiņas apgrozot apcep no visām pusēm, liek cepeškrāsnī un cep vēl piecas minūtes.
- Pasniedz ar majonēzi, kas sajaukta ar sinepēm, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.
Kraukšķīgās paipalu olas skotu gaumē
Paipalu olas
14. augusts, 2019
Komentēt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Paipalu olas skotu gaumē būs lieliska uzkoda gan piknikā, gan iederēsies smalkā svētku mielastā.