Kraukšķīgās paipalu olas skotu gaumē

Paipalu olas skotu gaumē būs lieliska uzkoda gan piknikā, gan iederēsies smalkā svētku mielastā.
Paipalu olas
Daina Lapiņa
14. augusts

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Zema
Personas
8
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
1st
Pagatavošana
10m
Kopējais laiks
1st 10m
  • Paipalu olas liek uzvārītā ūdenī, vāra divas minūtes, atdzesē un noloba.
  • Kūpināto bekonu sasmalcina, pievieno maltai cūkgaļai kopā ar sāli, pipariem un šķipsniņu Kajennas piparu, labi samīca.
  • Sadala astoņās vienādās daļās, izplacina un katrā ietin pa oliņai, cieši aizspiež.
  • Sagatavo trīs traukus – vienu ar sakultām vistu olām, otru ar miltiem, trešo ar rīvmaizi.
  • Gaļas bumbiņas apviļā vispirms miltos, tad olās, pēc tam rīvmaizē, tad no jauna olās un vēlreiz rīvmaizē.
  • Bumbiņas uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Dziļā pannā uz plīts sakarsē lielu daudzumu eļļas. Bumbiņas apgrozot apcep no visām pusēm, liek cepeškrāsnī un cep vēl piecas minūtes.
  • Pasniedz ar majonēzi, kas sajaukta ar sinepēm, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs