Banānu pudiņš

Pudiņi
Daina Lapiņa
18. aprīlis
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Lielisks banānu deserts.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
3
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
1st
  • Olām atdala dzeltenumus, tos sakuļ ar 40 gramiem cukura un miltiem, pievieno pienu, labi izmaisa, lai nav kunkuļu.
  • Maisījumu liek uz mazas uguns un lēni karsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē.
  • Noņem no uguns, iemaisa vaniļas ekstraktu un atdzesē.
  • Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iemaisa atdzesētajā krēmā.
  • Plānu kārtiņu krēma klāj karstumizturīgā stikla traukā, virsū citu pie cita kārto mandeļu cepumus; var izmantot arī citus cepumus pēc patikas un iespējām.
  • Virs cepumiem kārto viena banāna šķēlītes un visu pārklāj ar pusi krēma.
  • Atkārto visu vēlreiz, nobeidzot ar krēma kārtu.
  • Olu baltumus ar šķipsniņu sāls stingri saputo.
  • Turpinot putošanu, pa daļām ber klāt atlikušo cukuru un puto, līdz masa ir vijīga un gluda.
  • Masu ar lielu karoti liek pa virsu pudiņam, virspusi apzināti izveidojot reljefu.
  • Trauku uz piecām minūtēm liek krāsnī 210 grādu temperatūrā, līdz reljefa virsotnītes kļūst brūnas.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs