• Šobrīd

    weather img

    Rīga +13°C

    Vidusjūras diēta kapsulās
    Cardioace logo

    Banānu pudiņš

    Pudiņi
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    27. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Banānu pudiņš
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Banānu pudiņš
    Recepte banānu sezonai. Gaisīgs, maigs un eksotisks – lielisks deserts ziemas vakaram!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    3
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st
    2 vērtējumi
    5/5
    • Olām atdala dzeltenumus, tos sakuļ ar 40 gramiem cukura un miltiem, pievieno pienu, labi izmaisa, lai nav kunkuļu.
    • Maisījumu liek uz mazas uguns un lēni karsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē.
    • Noņem no uguns, iemaisa vaniļas ekstraktu un atdzesē.
    • Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iemaisa atdzesētajā krēmā.
    • Plānu kārtiņu krēma klāj karstumizturīgā stikla traukā, virsū citu pie cita kārto mandeļu cepumus; var izmantot arī citus cepumus pēc patikas un iespējām.
    • Virs cepumiem kārto viena banāna šķēlītes un visu pārklāj ar pusi krēma.
    • Atkārto visu vēlreiz, nobeidzot ar krēma kārtu.
    • Olu baltumus ar šķipsniņu sāls stingri saputo.
    • Turpinot putošanu, pa daļām ber klāt atlikušo cukuru un puto, līdz masa ir vijīga un gluda.
    • Masu ar lielu karoti liek pa virsu pudiņam, virspusi apzināti izveidojot reljefu.
    • Trauku uz piecām minūtēm liek krāsnī 210 grādu temperatūrā, līdz reljefa virsotnītes kļūst brūnas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+