• Šobrīd

    weather img

    Rīga +25°C Skaidrs, DA vējš, 1.54 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Pārsteidz līgotājus! Mandeļu ābolkūka

    Kūkas
    Sandija Šēnberga
    23. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mandeļu ābolkūka
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Mandeļu ābolkūka
    Vienkārši pagatavojama, maiga, sulīga un drupena tarte, ko novērtēs arī prasīgākie jāņabērni.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 20m
    • Miltus, cukuru un sviestu ar pirkstiem saberž drupenā masā.
    • Etiķi samaisa ar 60ml auksta ūdens, pievieno mīklai. 
    • Mīklu saveļ bumbā un noliek uz pusstundu vēsumā. 
    • Pildījumam visas sastāvdaļas kartīgi sajauc kopā. 
    • Mīklu izklāj uz cepampapīra 3 mm biezumā. 
    • Vidū liek mandeļu pildījumu, atstājot no visām pusēm brīvus apmēram 7 cm. 
    • Pāri klāj ābolu šķēlītes, brīvās malas aizloka. 
    • Malas pārziež ar olu, pārkaisa cukuru. Ābolus pārslaka ar sīrupu. 
    • Cep 200 grādos 30 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 180C un cep vēl 30 minūtes. 

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+