• Pārsteidz līgotājus! Mandeļu ābolkūka

    Deserti
    Sandija Šēnberga
    23. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mandeļu ābolkūka
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Mandeļu ābolkūka
    Vienkārši pagatavojama, maiga, sulīga un drupena tarte, ko novērtēs arī prasīgākie jāņabērni.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 20m
    • Miltus, cukuru un sviestu ar pirkstiem saberž drupenā masā.
    • Etiķi samaisa ar 60ml auksta ūdens, pievieno mīklai. 
    • Mīklu saveļ bumbā un noliek uz pusstundu vēsumā. 
    • Pildījumam visas sastāvdaļas kartīgi sajauc kopā. 
    • Mīklu izklāj uz cepampapīra 3 mm biezumā. 
    • Vidū liek mandeļu pildījumu, atstājot no visām pusēm brīvus apmēram 7 cm. 
    • Pāri klāj ābolu šķēlītes, brīvās malas aizloka. 
    • Malas pārziež ar olu, pārkaisa cukuru. Ābolus pārslaka ar sīrupu. 
    • Cep 200 grādos 30 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 180C un cep vēl 30 minūtes. 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē