• Ne sliktāk kā restorānā! Cepts lasis medus marinādē ar salātiem medus mērcē

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    13. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Cepts lasis medus marinādē ar salātiem medus mērcē**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Cepts lasis medus marinādē ar salātiem medus mērcē**
    Sulīgs, viegli skābeni saldens lasis, ko vienkārši un ātri pagatavot, bet tik eleganti pasniegt. Ideāla recepte romantiskām vakariņām divatā.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

     

    • Pagatavo marinādi, sajaucot visas tās sastāvdaļas, pusi pārlej laša filejas gabaliem, atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.
    • Tad lasi liek cepamveidnē, kur ielej nedaudz eļļas, pārklāj vēl daļu marinādes, liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 20–25 minūtes, līdz fileja ar dakšiņu viegli dalās plēksnītēs. Izņem no krāsns, pārlaista atlikušo marinādi un cepto fileju brīdi atpūtina.
    • Pagatavo salātus – nomizotus augļus sagriežot mazos gabaliņos, tāpat sagriež arī papriku, pievieno dzērvenes, kazenes un sasmalcinātus zaļumus.
    • Medu sajauc ar citrona sulu, čili mērci, citronpipariem, pēc garšas var pievienot sāli. Mērci pārlej salātiem.
    • Ceptos laša filejas gabalus liek šķīvī, blakus tiem liek salātus medus mērcē. Grezno ar dillēm, mazām salātlapiņām, citrona vai laima šķēlītēm.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē