• Šobrīd

    weather img

    Rīga -6°C Mākoņains, DA vējš, 2.06 m/s

    Meža sēņu zupa. Bieza un krēmīga kā mērce!

    Sēnes
    Ilze Klapere
    26. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Meža sēņu zupa
    Foto: Ieva Andersone
    Meža sēņu zupa
    Krēmīga un aromātiska, šī ir recepte īstiem meža sēņu gardēžiem! Vēlams, lai sēņu izlasē ir baravikas un citas bekas, kas zupai papildus piešķirs tumīgo biezumu, bet, ja nu nav, šādu zupu var vārīt arī no veikalā nopērkamajiem šampinjoniem, portobello un austersēnēm.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    25m
    • Sīki sagriež sīpolu un mazliet rupjāk sēnes.
    • Dziļā pannā vai katlā sviestā apcep sīpolus, pievieno sēnes, apcep (ja svaigas, cep, līdz iztvaiko liekais šķidrums un mazliet apcepas).
    • Tad pievieno caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas, un sinepes, samaisa.
    • Pieber kanēli, pielej baltvīnu, saldo krējumu, arī buljonu (skatās ar daudzumu, lai zupa nesanāk par šķidru), Provansas garšvielas un rozmarīna skujiņas, notrauktas no pāris zariņiem.
    • Ļauj vārīties uz nelielas uguns apmēram 10 minūtes. Tikmēr sarīvē plānās skaidiņās Parmas (vai līdzīgu) sieru.
    • Pasniedz zupu ar svaigu rozmarīnu un pārkaisītām siera skaidiņām, klāt labi piederas arī kraukšķīgas maizītes.

     

     

     

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+