• Gatavojam ziemai pīlādžogas – 5 veidos!

    Konservēšana
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    2. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pīlādži ziemai
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pīlādži ziemai
    JSīvas un rūgtas, tomēr pīlādžogas ir neticami veselīgas un diezgan garšīgas ogas. Vai zināji, ka vari tās pārvērst ievārījumā, marmelādē, sulā, želejā un sīrupā, un garša kļūs krietni maigāka? Paturi prātā: ja tev nepatīk pīlādžogu sīvums, tās uz 10 – 15 minūtēm pārlej ar vieglu sālsūdeni un tad nokās un noskalo!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Zapte

    Visvienkāršākais, kopš bērnības pārbaudīts variants un tādēļ arī visgaršīgākais. Proporcijā 1:1 ar cukuru ogas savāra. Vispirms apmaisot vāra ogas ar mazu lāsīti ūdens, līdz tās pašķīst. Ber klāt cukuru, vāra, līdz ogas grimst dibenā. Lej burciņās, aizvāko. 

    Marmelāde

    Ogas samaļ vai sablendē, kopā ar cukuru un ūdeni lej katlā, uz 1 kg ogu ņemot 1 kg cukura un 200 ml ūdens, apmaisot vāra apmēram 45 minūtes biezā masā. Atdziestot masa sabiezē vēl vairāk.

    Želeja un sula

    Ogas svara proporcijā 1:1 ar cukuru ber katlā, var pieliet pavisam mazliet ūdens, kamēr uzsāk vārīšanos. Uzvāra, apmaisot vāra, līdz cukurs izkūst, turpina vārīt, līdz ogas ir atdevušas sulu un izskatās pažuvušas. Saldo sulu, kas atdziestot sabiezē vieglā želejā, nolej, ogas nespaidot, un sadala sagatavotos traukos, tūlīt aizvāko.
    Katliņā atstātās ogas pārlej ar tādu tilpumu ūdens, cik liels bija ogu svars pirms vārīšanas. Pārmērīgi nemīcot un nespaidot ogas, tās īsu brīdi lēni vāra, tad sulu nolej, uzglabā aizvākotās pudelēs.

    Pīlādžogas sīrupā

    1 kg cukuru ar 1 ½ gl. ūdens savāra sīrupā, pievieno ½ tējkaroti citronskābes. Karsto sīrupu pārlej burciņās sakārtotiem, noskalotiem un nosusinātiem ogu ķekariem, tūlīt aizvāko. Labi der saldo un arī sāļo ēdienu greznošanai.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē