Cepeškrāsnī cepts ķirbis ar jēra un kazas siera pildījumu

Ķirbju ēdieni
Ievas Virtuve
31. oktobris
1 komentārs

Drukāt

Saglabāt

Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Šī ēdiena zvaigzne ir krēmīgais kazas siers. Tas lieliski saskanēs gan ar jēra, gan liellopa gaļu. Papildināts ar koriandru un čili piparu, šis pildītais ķirbis var kļūt par kādas rudenīgas dienas krāšņumu un prieku
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
1st
Kopējais laiks
1st 30m

1.Sakarsē cepeškrāsni ar ventilatoru līdz 180 grādiem.

2.Ķirbim izgriež vāciņu – labāk platāku, lai vieglāk pildīt. Ar karoti izgrebj mīkstumu, tā kārtīgi, lai ir vieta pildījumam.

3.Ierīvē ķirbi ar garšvielām (bez sāls), ierīvē no iekšpuses un ārpuses ar eļļu. Ja pieejami, tad garšvielu zariņus (tādus kā timiāns, salvija, rozmarīns) apviļā eļļā un liek ķirbī.

4. Liek cepties cepeškrāsnī uz ar cepampapīru pārklātas pannas, vāciņš blakus, uz otrā nodalījuma no apakšas, apmēram 30 min.

5.Pa to laiku uz sakarsētas pannas eļļā apcep skaidiņās sagrieztu sīpolu un čili, apcep koriandru un saldo papriku, pievieno un apcep gaļu.

6.Pieber sāli un piparus, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un kabaci vai burkānus, apcep.

7.Ņem nost no liesmas un iemaisa kazas sieru, pagaršo.

8.Kuskusu ber mazā bļodiņā, pievieno tējk sviesta un aplej ar verdošu ūdeni tā, lai nosedz kuskusu, uzliek šķīviti un pagaida līdz tas uzbriest.

9.Kabaci izņem no cepeškrāsns, ar dakšu izņem garšaugu zariņus, apakšā pilda kuskusu, virsū pilda gaļas un siera masu, uzliek vāciņu un turpina cept vēl 20–25 min.

10.15 minūtes atstāj savilkties, griež lielās šķēlēs un pasniedz.

1 komentārs

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+