• Kā savu ikdienu pandēmijas laikā pavada sporta skolotāja Agrita Bērtiņa

    Aktuāli
    Elva Karičkina
    30. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Sandra Lielmeža
    Šajā ārkārtas sociālās izolācijas periodā, kas daudzu ģimeņu ikdienas gaitas iegriezis pavisam neparedzētās sliedēs, apkopojām pieredzes, kā bez panikas un maksimāli vēsu prātu dzīvot citādi.

    AGRITA BĒRTIŅA, sporta skolotāja, divu bērnu mamma

    Pašlaik abi ar vīru strādājam no mājām attālināti. Bērniem – viņi abi ir bērndārznieki – esam izskaidrojuši, ka vecākiem jāpastrādā, un viņi pa to laiku var padarboties paši. Esam atteikušies no izklaidēm ārpus mājas, neapmeklējam arī bērnu laukumiņus un citas vietas, kur ir daudz cilvēku.

    Kā pavadu laiku mājās

    Visi kopā spēlējam galda spēles, krāsojam, veidojam aplikācijas, darām citus radošos darbiņus. Internetā var atrast dažādus izprintējamus materiālus krāsošanai, griešanai, līmēšanai, atjautības uzdevumiem. Iedvesmu, kā nodarbināt bērnus, smeļos no aktīvām mammām interneta vietnēs. Instagram iesaku aplūkot profilus @dzenes_uzdevumi_berniem, @idejas.berniem, @zane.karklina, @sorentasalta, @pife.darbnica, @justine.jesikena. Labas idejas var atrast arī ārzemju profilos @play.and.learn.activities; @cintaandco; @activelittles; @little_play_ideas; @play_at_home_mummy; @7daysofplay; @montessorisaati. Pati savas pārbaudītās idejas publicēju Instagram kontā @mazais_dara.

    Svaigā gaisā

    Mums mājās ir suns, un tas nozīmē, ka pastaigās jāiet bieži. Protams, izvēlamies vietas, kur nav cilvēku pūļu. Izejam ārā piemājas parkā paelpot svaigu gaisu, aizstaigājam līdz netālajam ezeram. Daudz braucam ar velosipēdiem.

    Kur iepērkos

    Pārtiku pasūtām Barbora.lv, Rimi.lv, Svaigi.lv, Riekstijums.lv. Šad tad izmantojam ēdienu piegādi no restorāniem un kafejnīcām caur lietotnēm Wolt un Bolt. Preces un rotaļlietas bērniem ar piegādi uz mājām iesaku meklēt mājaslapās Mazacilts.lv, Muki.lv, Minikid.lv, Mrbunny.shop.

    Filmas un grāmatas

    Vakaros rīkojam savus kinoseansus, paši uzcepam popkornu un radām sev brīnišķīgu noskaņu. Mūsu mīļākās filmas:

    Bezgalīgais stāsts, Trusītis Pēterītis, Harijs Poters. Mūsmājās lielā cieņā ir spēles Scrabble, Dixit, Cirks, Ričuraču, Domino, Uno kārtis.

    Visi kopā arī lasām enciklopēdijas, automašīnu grāmatas, pasaku grāmatas.

    Paņēmiens, kā nomierināt nervus

    No bērniem neko neslēpjam – stāstām par reālo situāciju, paskaidrojam, kāpēc nebraucam uz kino vai ciemos pie draugiem. Ja bērnam saprotami visu izklāsta, visi kļūstam daudz mierīgāki – gan bērni, gan arī mēs paši.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē