• Kā savu ikdienu pandēmijas laikā pavada Kristīne Garklāva

    Slavenības
    Elva Karičkina
    27. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Aiga Rēdmane
    Šajā ārkārtas sociālās izolācijas periodā, kas daudzu ģimeņu ikdienas gaitas iegriezis pavisam neparedzētās sliedēs, jāprot bez panikas un maksimāli vēsu prātu dzīvot citādi. Kāda ir ziņu žurnālistes, divu bērnu mammas Kristīne Garklāvas pieredze un ieteikumi?

    Neatrodos karantīnā, un, tāpat kā līdz šim, agri no rīta dodos uz darbu. Visur ņemu līdzi dezinfekcijas līdzekli, cenšos sekot infektologu norādēm. Mājās atgriežos ap deviņiem no rīta un atlikušo dienas daļu pavadu kopā ar bērniem – bērndārznieku un skolēnu. Nedodamies ciemos, arī ar vecākiem sazināmies tikai telefoniski vai caur Skype.

    Kā pavadu laiku mājās

    Bērniem esmu izveidojusi ikdienas grafiku ar konkrētiem pienākumiem un citām aktivitātēm. No rītiem pusstundu kopīgi pavingrojam, bieži dodamies pie dabas, kopā daudz lasām grāmatas. Arī citiem varu ieteikt interneta vietni fatherly.com/the-best-games-for-kids-instafun/, kur atrodamas lieliskas idejas, kā veselīgi nogurdināt savus bērnus.

    Svaigā gaisā

    Brīnišķīgi laiku var pavadīt dziļi mežā. Iepriekš mājās termosā iepildām zupu vai ņemam līdzi mazo gāzes prīmusiņu, uz kura mežā var pagatavot jebko. Bērni ir īpaši sajūsmā par karstu kakao un uzceptiem maršmeloviem.

    Kur iepērkos un ko gatavoju ēst

    Cenšos neiet uz veikalu tik bieži, kā ierasts, produktu pasūtīšanai bieži izmantoju Svaigi.lv vai meklēju zemnieku saimniecības, kas piedāvā pārtikas piegādi uz mājām. Pagaidām ēšanas ziņā nekas diži mainījies nav – bieži gatavojam dārzeņu sautējumus un zupas.

    Filmas un ieraksti

    Esmu atradusi dokumentālo filmu straumēšanas lapu, kur pieejamas aptuveni 300 kinofilmas: idfa.nl/en/collection/free. Vēl visa ģimene kopā klausāmies aktiera Gundara Āboliņa lasīto Dekameronu – fantastisks kulturālais baudījums, turklāt viņa balss šajā saspringtajā laikā patīkami nomierina.

    Paņēmiens, kā nomierināt nervus

    Mana meditācija ir dabas skaņu klausīšanās un dzīvnieku vērošana. Ar bērniem kopā skatāmies tiešraides no putnu ligzdām, piemēram, vietnē Dabasdati.lv jūras ērgļus Durbē. Tādas tiešraides ir arī no citām vietām pasaulē – var atrast, Google vai Youtube meklētājā ierakstot Live Animal Cams.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē