• Īvandes muižas īpašnieki aicina ziedot vēsturiskas Ziemassvētku mantas un grāmatas

    Latvijas muižas
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Īvandes muiža ir viena no skaistākajām muižām Kurzemē, kurā šobrīd norit darbs pie tās pakāpeniskas atjaunošanas un muzeja iekārtošanas, kas veltīta iedzīvotāju dzīvesstilam dažādos Latvijas laika posmos.

    Muižas jaunais saimnieks Renārs Sproģis aicina iedzīvotājus iesaistīties un dāvināt dažāda laika liecības ar Ziemassvētku un Jaunā gada tematiku un līdz 1950. gadam Latvijā izdotas grāmatas, no kurām daļa tiks novirzīta muižas interjera iekārtošanā.

    “Uz šādu ideju par sabiedrības līdzdarbošanos muižas interjera veidošanā pamudināja nesens ieraksts sociālajos tīklos, kur aicinājām iedzīvotājus atdāvināt veco laiku Latvijā ražotās servīzes, ar kurām cienāt muižas viesus. Lielā atsaucība iedrošināja mūsu ģimeni spert nākamos soļus un aicināt sabiedrību iesaistīties muižas atjaunošanā un muzeja veidošanā, uzdāvinot tematiskas lietas,” atzīst Renārs Sproģis, muižas saimnieks.

    Muižā šobrīd uzsākts darbs pie muzeja izveides, kas būs unikāls ar to, ka atainos iedzīvotāju dzīvesstilu dažādos gadsimtos, parādot konkrētam laikam raksturīgās lietas un vērtības. Turklāt muzejs tiks veidots ar sabiedrības līdzdalību.

    Iedzīvotāji ir aicināti dalīties ar mantām par Ziemassvētku un Jaunā gada tēmu – mantiņām, seniem apsveikumiem, tematiskām dāvanām un interjera lietām, u.tml. Galvenais kritērijs – tām ir jābūt ražotām līdz 1990. gadam un jābūt labā stāvoklī. Muiža gaidīs arī Latvijā izdotas grāmatas līdz 1950. gadam labā stāvoklī.

    Visus interesentus aicinām sazināties personīgi par mantu nodošanu, rakstot uz [email protected] vai zvanot uz tālruni 29425766. Nodrošināsim arī mantu paņemšanu no dažādām Latvijas vietām.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē